Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος

ellasonos4
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Μέσα σε λίγους μήνες εμφάνισε την ασθένεια και τελικά σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή. Ιεράρχης αγαπητός σε όλους.
Στον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τους υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου και ειδικά των οικονομικών υπηρεσιών όπου τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος, γεννημένος στα Ιωάννινα το 1953, αποφοίτησε από τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και σπούδασε θεολογία στη Θεσσαλονίκη.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε ηγούμενος της μονής Αγ. Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και εξελέγη Μητροπολίτης το 1995.
Τους τελευταίους μήνες περίμενε υπομονετικά να έλθει το μοιραίο. Γνώριζε την κατάσταση της υγείας του αλλά δεν έχανε το χαμόγελό του.
Η Romfea.gr αποχαιρετά έναν από τους αρχιερείς που είχε καρδιά μικρού παιδιού.
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ
Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 61 ετών. 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος (Κολόκας) γεννήθηκε το 1953 στην Νήσο Ιωαννίνων. Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979.
Διατέλεσε Εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσώνος το 1995.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος την Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...