Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Το Γυμνάσιο Πάτμου στην Πάτρα

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με πολλή χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμος εδέχθη τους Μαθητάς και τις Μαθήτριες του Γυμνασίου Πάτμου, που επεσκέφθησαν την πόλη των Πατρών.

Τα παιδιά συνόδευανη Διευθύντρια του Σχολείου κα Χρυσάνθη Δελημάρου, φιλόλογος, ο Ιερεύς π. Γεώργιος Λούπος, Θεολόγος και η κα Αικατερίνη Σπίρτου, φιλόλογος. Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους μαθητάς στους δύο Ιερούς Ναούς του Αγίου Ανδρέου (παλαιό και νέο) και αφού προσκύνησαν την αγία Κάρα του Αποστόλου, τον Σταυρό του μαρτυρίου του και τον τάφο του, τους μίλησε με αγάπη πατρική, για τον άγιο Ανδρέα και την Πάτρα.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε τους μαθητές του Γυμνασίου Πάτμου και τους καθηγητάς, στο γεύμα το οποίο παρετέθη στην τράπεζα του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Εκεί τα παιδιά υπεδέχθη ο Δ/ντής κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος ωμίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος αφού κατάγεται από την Πάτμο, ο Δ/ντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Πατρών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, οι Καθηγητές και οι Μαθητές. 

SXOLIA4

Στο γεύμα μίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του γι΄αυτή την επίσκεψη και τη συνάντηση των δύο Σχολείων, ο Δ/ντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Πάτμου.


Τα παιδιά από την Πάτμο τραγούδησαν και χόρεψαν, παραδοσιακά τραγούδια.  

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...