Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εορτή Παναγίας της Βοηθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου


   Μετά πάσης κατανύξεως και εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθη τη Δευτέρα του Θωμά η ετήσια ιερά πανήγυρις της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βοηθείας εις το φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου "Παναγία η Βοήθεια".

  Με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος. 

   Μετά το πέρας της Ακολουθίας σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, η οποία κατευθύνθηκε προς το ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου. Αφού ανεπέμφθη η καθιερωμένη δέησις, ο π. Χρύσανθος ανεφέρθη στη θέση που κατέχει η Παναγία μας στην ορθόδοξη πίστη μας και στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Επιπλέον, τόνισε ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί περνούν μπροστά από τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, για να την παρακαλέσουν με πόνο και με δάκρυα στα μάτια οι γονείς για τα παιδιά τους, τα παιδιά για τους γονείς τους, οι σύζυγοι για τους συζύγους, τα αδέλφια για τους αδελφούς τους, ώστε να χαρίσει δια των πρεσβειών της την ίαση. 

  Τέλος, ευχήθηκε οι λευκοφορεμένοι άγγελοι που διακονούν και υπηρετούν τους πάσχοντες αδελφούς μας, γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό να έχουν δύναμη και ευλογία, ώστε να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Αρχιμ. π. Χαρίτωνας Αθανασόπουλος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος και ο πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαρούσης.

Την κυριώνυμο ημέρα προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη τελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία και κήρυξε επικαίρως.

Το περίλαμπρο εκκλησάκι ειναι δωρεά της αειμνήστου συμπολίτισσάς μας Σταυρούλας Τούλα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...