Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΪΝΤΑΝΑ


  ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΪΝΤΑΝΑ Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μεϊντανάς εγεννήθη το 1929. Εκ νεαράς ηλικίας, αγάπησε τον Θεόν και την Εκκλησία. Γι’αυτό και την 1η Σεπτεμβρίου του 1963 έλαβε το μοναχικόν σχήμα στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών. Δια των τιμίων χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πατρών κυρού Κωνσταντίνου χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6 Ιανουαρίου 1964 στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και την 1η Φεβρουαρίου του ιδίου έτους, έλαβε τον βαθμό του Πρεσβυτέρου. Εχρημάτισε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών και της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών. Ο π. Χριστοφόρος διεκρίνετο δια τον λειτουργικό του ζήλο και ήταν αφοσιωμένος στο μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως. Δεχόταν καθημερινά πλήθη πιστών από την Πάτρα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος. 
    Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. π. Συμεών Χατζή, των αδελφών της Ιεράς Μονής, άλλων Ηγουμένων Ιερών Μονών και Ιερέων της Μητροπόλεώς μας.Πλήθη πιστών κατέφθασαν στην Ιερά Μονή δια να αποχαιρετίσουν τον π. Χριστοφόρο, που τόσο αγάπησαν. Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβ/τος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του π. Χριστοφόρου ο οποίος συνεδύαζε, τον ζήλο του ορθοδόξου μοναχού, το πύρωμα της καρδιάς του ορθοδόξου ιερωμένου και την φλόγα του διδασκάλου των αληθειών της πίστεως. Τον χαρακτήρισε ευεργέτη της τοπικής κοινωνίας για την πνευματική του προσφορά και για την ελεημοσύνη του προς τον απλό λαό. Ανέφερε ο Σεβ/τος, ότι προκειμένου να μη χάσει κάποιος συμπολίτης μας το σπίτι του, ο μακαριστός πήρε ο ίδιος δάνειο από την τράπεζα, για να αποπληρώσει τις δόσεις που χρωστούσε ο συνάνθρωπός μας. 
  Επίσης επικήδειον λόγον εξεφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο οποίος ανεφέρθη εις την κατά τα ανθρώπινα απώλεια ενός θερμοργού εργάτου της Εκκλησίας μας και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και της αδελφότητος, στο πρόσωπο του μεταστάντος αδελφού. Μετά τηνεξόδιο ακολουθία, ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Γηροκομείου.

πηγή : http://www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...