Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης ΜαρτίουΤην Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, στις 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου εορταστική εκδήλωση από τις κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού μας. Τα παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων εργάσθηκαν με ενθουσιασμό, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους, και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αξιέπαινο. 

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσέλευση πλήθους θεατών, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα την αίθουσα θεατρικών εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου. 

Στην αρχή της εορτής όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν το κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου "Τη Υπερμάχω...". 

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Παναγιώτα Πλοιαρχοπούλου, μαθήτρια Γ' Λυκείου. 

Τα παιδιά του νηπιακού τμήματος παρουσίασαν στη συνέχεια ποιήματα και τραγούδια με υπεύθυνες τις κατηχήτριές τους κα Μαρία Χαλκέα, δασκάλα, κα Αικατερίνη Σωτηροπούλου, νηπιαγωγό και τις Φοιτήτριες Βασιλική Αστερή, Αδαμαντία Πλοιαρχοπούλου και Ευανθία Χρυσοβιτσάνου. 

Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, υπό την επίβλεψη του ιεροδιακόνου Κασσιανού Ιατρού, παρουσίασαν το επίκαιρο θεατρικό δρώμενο " Το φίλημα ", με θέμα τον ηρωικό θάνατο του Παπαφλέσσα στο Μανιάκη. 

Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Το Κρυφό Σχολειό" με υπεύθυνη την κα Ουρανία Κωνσταντινοπούλου, νηπιαγωγό. 

Τα κορίτσια του φοιτητικού και του ανώτερου κατηχητικού τμήματος, με υπεύθυνη την κα Ελένη Κουτσοδήμα, εκπαιδευτικό, παρουσίασαν δύο ιδιαίτερα συγκινητικά θεατρικά ("Ο Χορός του Ζαλόγγου" και "Η Επιστροφή της Χριστινούλας") καλώντας τους παρευρισκομένους να φέρουν στο νου τους την ανδρεία των γυναικών κατά την περίοδο της Επανάστασης και το Παιδομάζωμα.

Η χορωδία των Κατηχητικών μας ομάδων, με υπεύθυνη τη μουσικολόγο κα Χριστίνα Μαρκουίζου, παρουσίασε επετειακά τραγούδια (σόλο: Βασιλική Αστερή και Ευσταθία Ζαφειράκη). 

Την χορωδία συνόδευσε με την κιθάρα του ο φοιτητής Παύλος  Ζαφειράκης.

Τέλος το χορευτικό μας τμήμα, με υπεύθυνη την κα Μαρία Καρναβά, φιλόλογο-νομικό, παρουσίασε παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από την περιοχή της Θράκης.


Στο κλείσιμο της εορτής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, με δυναμικό και πύρινο λόγο, μεταξύ άλλων ανέφερε: 
"Σήμερα οι Ορθόδοξοι Έλληνες εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη χαρμόσυνη είδηση της ενσάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού... Εορτάζουμε όμως, σήμερα,  και την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821. Η σκέψη μας στρέφεται ευλαβικά στην Αγία Λαύρα, στα ηρωικά Καλάβρυτα. Εκεί που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Λάβαρο της Επαναστάσεως και όρκισε τους αγωνιστές. Γονατίζουμε ευλαβικά  μπροστά στους Νεομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Αυτούς καλούμαστε να μιμηθούμε  και ευλαβικά να ευχαριστούμε για τη θυσία τους που πότισε το δέντρο της λευτεριάς... Ευχαριστώ θερμά τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες, τις υπεύθυνες της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος,  καθώς και όλους όσους συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην πραγματοποίηση της σημερινής εορτής".

Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησε η Ελένη Κριθαρά, μέλος του Φοιτητικού τμήματος.

Η εορτή καλύφθηκε και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών "ΛΥΧΝΟΣ TV".

Φωτογραφικό Υλικό ΕορτήςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...