Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 εκκλησιάστηκε το 55ο Δημοτικό σχολείο στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου εκκλησιάστηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 12ο Γυμνάσιο και το 1ο ΕΠΑΛ. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος και ο πρωτ. π. Ευάγγελος Πριγκιπάκης. 
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο θεολόγος του 2ου Λυκείου Πατρών κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος. Ο π. Χρύσανθος παρεκάλεσε τους καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά να μην προσφέρουν μόνο γνώσεις αλλά και τις πνευματικές-χριστιανικές αξίες. Απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες τους είπε: "Παιδιά μου στην καρδιά σας να έχετε πάντοτε τον Ιησού Χριστό όπως ακριβώς και οι τρεις Ιεράρχες που σήμερα τιμώνται από την αγία μας Εκκλησία."
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αφού όλοι έλαβαν αντίδωρο & άρτο, μετέβησαν στο πνευματικό κέντρο όπου παρετέθη εκκλησιαστικό κέρασμα. Οι διευθυντές & οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον π. Χρύσανθο για τη ζεστή ατμόσφαιρα και το εκκλησιαστικό κέρασμα που προσεφέρθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...