Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

9η επέτειος από την εις Επίσκοπον Χειροτονίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

   
Με τη Χάρη του Τριαδικού μας Θεού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εορτάζει σήμερα 20/2/2014 την 9η επέτειο από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του.

Η ποιμαντική του διακονία εις την Ιερά Μητρόπολη των Πατρών χαρακτηρίζεται από άοκνη προσφορά στον αμπελώνα του Κυρίου και άπλετη αγάπη προς το θεοφιλές ποίμνιό του.

Καθημερινά, πραγματοποιεί έργο πολύπλευρο. Έχει οργανώσει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, καθώς και το γραφείο αιμοδοσίας συμμετέχοντας ενεργά στον πόνο και στη χαρά του ποιμνίου του, εφαρμόζοντας εμπράκτως το λόγο του Αποστόλου Παύλου “χαίρειν μετά χαιρόντων και κλαίειν μετά κλαιόντων”. Χάρη στην αγάπη του προς τους εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε κανείς να μη στερείται στη Μητρόπολή μας τον επιούσιο άρτο.

Αποτελεί πρότυπο για τους κληρικούς τόσο για την αφιλαργυρία του, όσο και για τη μέριμνά του για την έντονη πνευματική και λειτουργική ζωή των ενοριών. Χαρακτηριστική είναι η μέριμνά του για την καθημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε ιερούς ναούς της Μητροπόλεώς μας, αλλά και η ιδιαίτερη αγάπη του με την οποία περιβάλλει, καθοδηγεί και στηρίζει τους νέους κληρικούς.

Ως πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων και επάνδρωσε με εξαιρετικούς ιερομονάχους και μοναχούς, ο Σεβασμιώτατος ασκεί ιδιαίτερη μέριμνα για την επάνδρωση των ιερών μονών της Μητροπόλεως μας. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά λέγει, τα ορθόδοξα μοναστήρια μας είναι η σπονδυλική στήλη και οι πνεύμονες της Ορθοδοξίας μας.

Επίσης, περιβάλλει με αγάπη τη νεότητα. Ως παλαιός εκπαιδευτικός (δάσκαλος και καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως) στηρίζει παντοιοτρόπως τους νέους, καθώς αυτοί αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Από καρδίας ευχόμαστε υικώς στο σεπτό Ποιμενάρχη μας τα έτη του να είναι πάμπολλα, ευλογημένα και χαριτωμένα.

αρχιμ. Χρύσανθος Στελλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...