Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στο πνευματικό κέντρο της ενορίας μας ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναου Αγ. Νεκταρίου και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μ. Πατρών, ευλόγησε την Βασιλόπιτα παρουσία των συνεργατών του κληρικών & λαϊκών καθώς και των γονέων των μαθητών και μαθητριών του κατηχητικού μας σχολείου. Της κοπής της Βασιλόπιτας προηγήθησαν πρωτοχρονιάτικα άσματα τα οποία απέδωσαν τμήμα φοιτητριών των κατηχητικών μας ομάδων. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και με την ομιλία του π. Χρυσάνθου Στελλάτου.
"Παιδιά μου, σας συγχαίρω διότι συμμετέχετε στα κατηχητικά σχολεία της Εκκλησίας μας και στις χριστιανικές ορθόδοξες συντροφιές. Η παρουσία σας μαρτυρεί και αποδεικνύει ότι αγαπάτε τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου. Να εκκλησιάζεστε κάθε Κυριακή, να προσεύχεστε, να εξομολογείστε και να κοινωνάτε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας. Σας εύχομαι να προκόψετε στη ζωή σας, να γίνουν πραγματικότητα όλοι οι στόχοι σας αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον κύριο στόχο μας που είναι να γίνουμε Άγιοι.
Οι άγιοι έχυσαν το αίμα τους για να μην χάσουν το Χριστό. Οι άγιοι θυσίασαν με προθυμία τη ζωή τους για να μη χάσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Γι'αυτό και εμείς να προσπαθήσουμε στη ζωή μας να μη χάσουμε αυτό τον ανεκτίμητο θησαυρό. Απευθυνόμενος προς τους παρευρικόμενους γονείς ο π. Χρύσανθος τους ευχαρίστησε διότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία μας. Τους υπογράμμισε ότι τους προσφέρουν τα καλύτερα εφόδια για την προκοπή τους διότι την ποιότητα της ζωής θα την βρουν κοντά στον Ιησού Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία".
Προσφέροντας τα τεμάχια της ευλογημένης Βασιλόπιτας, ο π. Χρύσανθος ευχήθηκε στους κατηχητές & τις κατηχήτριες, στα παιδιά και στους γονείς τους να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά, όλες τις χάρες & τις χαρές του παραδείσου. Οι παρευρεθέντες γονείς ευχαρίστησαν τον π. Χρύσανθο και τους συνεργάτες του για την προσφορά τους στα παιδιά τους, στην οικογένειά τους και στην κοινωνία ευρύτερα. Το φλουρί της Βασιλόπιτας ευρέθη από την φοιτήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος του Παν/μίου Πατρών Αδαμαντία Πλοιαρχοπούλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...