Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


  Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών μετέβη στο 12ο Γυμνάσιο που ευρίσκεται στα όρια της ενορίας για να ευλογήσει τη Βασιλόπιτα του σχολείου. Στην ακολουθία συμμετείχαν και οι ιερείς της ενορίας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου π. Δημήτριος Χαλκιόπουλος & π. Κωνσταντίνος Παπακώστας. 
  Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος απευθύνθηκε προς τους μαθητές & τις μαθήτριες, προς τους γονείς & τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους μεταξύ άλλων τα κάτωθι: "Παιδιά μου ευλογημένα, σας παρακαλώ να μελετάτε ό,τι διαπλάθει το ήθος σας, ό,τι βελτιώνει τις σχέσεις σας με το Θεό, τους συμμαθητές σας αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Τα πρώτα μαθήματα της ζωής τα λαμβάνουμε όλοι από τους γονείς μας μέσα στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Εν συνεχεία οι γονείς μας στέλνουν στο σχολείο ούτως ώστε μέσω των γραμμάτων να βρούμε πρότυπα είτε μέσω της χριστιανικής πίστεώς μας, είτε από την ιστορία μας, είτε μέσω των αρχαίων ελληνικών συγγραμμάτων και των Ελλήνων φιλοσόφων μας.
  Αγαπητοί μου καθηγητές, εκτός από τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που προσφέρετε στους μαθητές σας, να βρίσκετε χρόνο να καλλιεργείτε τις πνευματικές αξίες και να διδάσκετε τον σεβασμό, να μάθουν τα παιδιά το πνεύμα της συνεργασίας μέσα από τον αθλητισμό, την ομαδική εργασία και την κοινωνική προσφορά. Εύχομαι και προσεύχομαι να έχετε υγεία, πρόοδο & προκοπή στη ζωή σας. Να έχετε πάντοτε τον Μέγα Βασίλειο και όλους τους αγίους της Εκκλησίας μας οδοδείκτες της πορείας σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...