Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών η Ιερά και πανσεβασμία μνήμη του αγίου πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. 
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον εκήρυξε τον θείον λόγον ο δρ. Αρχιμ π. Πέτρος Μποζίνης, ο οποίος ανεφέρθη στην βιοτή του Αγίου Νεκταρίου. Εν συνεχεία εν πληθούση Εκκλησία ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του πρεσβυτέρου π. Αποστόλου Ζαφείρη, κατά την οποία ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου μας εψάλλησαν τα ιερά εγκώμια. Την κυριώνυμο ημέρα προεξάρχοντος του αγγέλου της τοπικής Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι σήμερα τιμάμε έναν μεγάλο Άγιο που με την ζωή του εδόξασε τον θεό γι' αυτό και αντεδοξάσθη. Αφού ανεφέρθη στους τρεις εχθρούς του ανθρώπου, τους οποίους με τα πνευματικά εφόδια θα πρέπει να νικήσουμε όπως ο Άγιος Νεκτάριος, ευχήθηκε η ζωή μας να είναι σταυροαναστάσιμη για να φτάσουμε στην θέωση και τον αγιασμό. 
Το απόγευμα προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου, διευθυντού των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών θα τελεστούν, ο αναστάσιμος εσπερινός, η ιερά παράκλησις και η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...