Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Γεράσιμο στην Κεφαλονιά

Με μεγάλη λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορτασμοί στην Κεφαλονιά επί τη εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού. Με εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος. 
Τον θείον λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος υπογραμμίζοντας ότι, ο Άγιος Γεράσιμος με την ενάρετη και ασκητική ζωή του απέδειξε ότι η θέωσις και ένωση μας με τον θεό είναι εφικτή και κατέληξε ότι πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε διδασκαλία που μας απομακρύνει από τον αγιασμό και τη σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.
Στην ιερά ακολουθία του εσπερινού συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου Αρχιμ. π. Διονύσιος, Αρχιμανδρίτες από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος διευθυντής των Μ.Μ.Ε., ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, πολλοί ιερομόναχοι και ιερείς από διάφορες Μητροπόλεις καθώς και ο Αγιοπαυλίτης μοναχός Γεράσιμος.
Η Ιερά Μονή υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση της οσιοτάτης καθηγουμένης Κασσιανής συνεχίζει να βαδίζει στα ίχνη του Αγίου Γερασίμου και να προσφέρει δια της ασκήσεως της αγάπης και της φιλοξενίας την ανακούφιση, την παρηγοριά και την ελπίδα, σε όλους τους προσκυνητές αγίου τόπου, της νέας Ιερουσαλήμ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...