Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ



   Την Κυριακή 4 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Παραλίας Πατρών τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιερέως π. Αθανασίου Αβραμοπούλου. Με εντολή του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος. Ο π. Χρύσανθος στην ομιλία του ανάλυσε το χωρίον του ευαγγελικού αναγνώσματος "Θάρσει, τέκνον, αφέωνται σοι αι αμαρτίαι σου" υπογραμμίζοντας ότι η ψυχή και η σωτηρία της έχουν πρωταρχική σημασία για το χριστιανό. Γι'αυτή τη λύτρωση από το κράτος και τις συνέπειες της αμαρτίας ήρθε στο κόσμο ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός. Ο παράλυτος του ευαγγελίου δέχτηκε με ευγνωμοσύνη την ευσπλαχνία του Κυρίου που τον λύτρωσε  από τα δεσμά της αμαρτίας. Μετά τη θεραπεία της ψυχής ακολούθησε και η θεραπεία του σώματος.  Με το Ιερό Μυστήριο της εξομολογήσεως, ο κάθε πιστός λαμβάνει την άφεση των αμαρτιών του όπως και ο παράλυτος, γι'αυτό ας μετέχουμε στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας για να οδηγηθούμε στον αγιασμό και στη σωτηρία μας.
  Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν  οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος, π. Αντώνιος Ρουμελιώτης και ο αιδεσιμώτατος π. Ιωάννης Μιχαλόπουλος.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο. Ο π. Χρύσανθος μετέφερε την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς την οικογένεια του μεταστάντος αλλά και προς όλο το εκκλησίασμα. Ανέφερε ότι ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Τριταίας, το Σκιαδά, το οποίο μπορεί να είναι μικρό σε πληθυσμό αλλά είναι μεγάλο σε σημασία διότι σε αυτό γεννήθηκε ο Άγιος Ιωακείμ ο νέος, Ηγούμενος της Μονής των Νοτενών. Ο π. Αθανάσιος επηρεάστηκε θετικά από τον Άγιο Ιωακείμ και από τη Μονή των Νοτενών, γι'αυτό αγάπησε την πνευματική ζωή αλλά και την ιερωσύνη. Ο Θεός τον αξίωσε να διακονήσει το Ιερό Θυσιατήριο στη βόρεια Ελλάδα και στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών. Διεκρίνετο για την αγάπη του προς τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας δια τούτο εκκλησιάζετο καθημερινώς, λειτουργούσε και κοινωνούσε καθημερινώς δοξάζοντας το όνομα του Κυρίου. Ας έναι αιωνία αυτού η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...