Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ένα μοσχαράκι ήρθε μόνο του από 15 χιλιόμετρα μακριά και περίμενε στην πόρτα του μοναστηριού της Παναγίας Ελεούσας


 
Λαλιά είχε, και μιλιά δεν είχε. Η μοναχή της ιεράς γυναικείας κοινοβιακής μονής της Παναγίας Ελεούσας, στο τοπικό διαμέρισμα Σαλμενίκου, έξω από το Αίγιο, σε υψόμετρο 610 μέτρα, απόρησε βλέποντας ένα μοσχαράκι να στέκει ήσυχο στην πόρτα του μοναστηριού.
Όπως γράφει το patrablog.blogspot.com, κοίταξε από εδώ, κοίταξε από εκεί αλλά ούτε κοπάδι φαινόταν, ούτε και αφεντικό.
Το πράγμα ήταν περίεργο γιατί το μοσχαράκι δεν ήθελε να φύγει με τίποτα. Ήταν υπομονετικό, υπάκουο, και κοίταζε με τα αγαθά μάτια του σαν να ήθελε να το πάρουν μέσα στο μοναστήρι.
Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά, και πρώτα απ΄όλα ποιά μυστική δύναμη οδήγησε το μοσχαράκι που προφανώς ξέφυγε από το κοπάδι ή από το σημείο που το είχαν για να βοσκήσει, μέσα από τα βουνά και τα λαγκάδια τόσα χιλιόμετρα μακριά, μάλλον μέσα στο σκοτάδι, να πάει να βρει το συγκεκριμένο μοναστήρι και όχι κανένα άλλο σπίτι και μαντρί, και να σταθεί στην πόρτα του περιμένοντας να το πάρουν μέσα.
Ασφαλώς, και πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν η δύναμη και η καθοδήγηση της Παναγίας της Ελεούσας, όπως σημειώνει το patrablog. Το όλο συμβάν έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σχόλια καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, κανένας κτηνοτρόφος δεν είχε στην κοντινή περιοχή μοσχάρια εκτός ενός από τις Καμάρες, κάπου 15 χιλιόμετρα μακριά!
Ειδοποιήθηκε ο άνθρωπος και πράγματι λέγοντας τα χαρακτηριστικά του επιβεβαίωσε ότι το ζώο ήταν δικό του.
Πρόσθεσε όμως και κάτι, πού δείχνει την υπάρχουσα ακόμη ευσέβεια του λαού. «Αφού το μοσχαράκι αυτό ήλθε μόνο του στο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, εγώ το παραχωρώ στο Μοναστήρι και ας το κάνουν ότι θέλουν…».
Έτσι λοιπόν για ενίσχυση του τόσο φιλόξενου αυτού Μοναστηριού, αποφασίστηκε να μπει το μοσχαράκι σε κλήρωση, με 1 ευρώ τον κάθε λαχνό. Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...