Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων - Ιερά πανήγυρις Αγίων Πάντων


 Μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων η Ιερά πανήγυρις των Αγίων Πάντων. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 30 Ιουνίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός  μετ'  αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χρύσανθου Στελλάτου. Στον εσπερινό συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Κατσιαμέτης. 
 Ο π. Χρύσανθος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία  της εορτής, τονίζοντας ότι η ζωή των αγίων αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη για την ζωή κάθε χριστιανού. Η αγιογράφηση των Ιερών Ναών μας υπενθυμίζει πάντοτε ότι οι άγιοί μας έζησαν και αγωνίστηκαν πριν από εμάς  στον πρόσκαιρο αυτό κόσμο και τώρα γεύονται της χαράς του Παραδείσου και πρεσβεύουν υπέρ υμών προς τον Κύριο της Δόξης.

  
  Όπως οι άγιοι απέδειξαν έμπρακτα  την πίστη τους και την αγάπη τους προς τον Θεόν έτσι καλούμαστε και εμείς σε κάθε στιγμή της ζωής μας, να αγωνιζόμαστε και να τιμάμε το όνομα του χριστιανού.Οι χοροί των αγίων αγάλλονται όταν βλέπουν τους ανθρώπους να ζουν συνειδητή μυστηριακή ζωή, να μην απελπίζονται από τις όποιες δυσκολίες και να αναθέτουν την ζωή τους στα χέρια του Θεού. Κλείνοντας την ομιλία του ο π. Χρύσανθος προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από την ζωή των αγίων και να αγωνιστούν για την κατά Θεό σωτηρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...