Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εκδρομή Κατηχητικών Ομάδων Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών

Το περασμένο Σάββατο, 15 Ιουνίου, οι κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών πραγματοποίησαν την καθιερωμένη καλοκαιρινή προσκυνηματική εκδρομή τους. Προορισμός τους ήταν  Iερές Mονές της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων συγκεντρώθηκαν με ανυπομονησία από πολύ νωρίς στο προαύλιο του Ιερού Ναού και ξεκίνησαν την εκδρομή τους με τη συνοδεία των ιερέων του ναού μας, των γονέων, των κατηχητών και  των κατηχητριών τους.
Πρώτος προορισμός των δύο λεωφορείων, το Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Μαψού Κορινθίας. Οι φιλόξενες μοναχές μας οδήγησαν αρχικά στο νεόδμητο περικαλλή ναό τους, όπου ψάλλαμε ύμνους προς τον Τίμιο Σταυρό και ακούσαμε το ιστορικό της ιδρύσεως και ανοικοδομήσεως του Ησυχαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πολυπληθής αδελφότητα διακρίνεται για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο και την ιδιαίτερη αγάπη της για τη νεότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κορίτσια όλων των ηλικιών, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγες καλοκαιρινές ημέρες μέσα σε ένα ευλογημένο περιβάλλον, με πλούσιο πνευματικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα. Μετά το προσκύνημά μας, οι μοναχές μας πρόσφεραν πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να παίξουν.
Δεύτερος προορισμός μας, η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε το άγιο σκήνωμα του Οσίου Παταπίου, να ακούσουμε το βίο του μεγάλου αυτού ασκητή της ορθοδοξίας μας και να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα του κορινθιακού κόλπου. Ευχαριστώντας τις μοναχές για τη φιλοξενία τους και νιώθοντας έντονα την παρουσία και την ευλογία του Οσίου Παταπίου, αναχωρήσαμε για τον επόμενο προορισμό μας, την Ιερά Μονή Παναγία «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου Κορινθίας.
Οι μοναχοί μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά, μας μίλησαν για το ιστορικό της Ιεράς Μονής και τα πολλά θαύματα της Παναγίας μας. Εκεί, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα που βρίσκονται τεθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή και να πάρουμε από τα χέρια των μοναχών εικόνα της Παναγίας «Πάντων Χαρά», καθώς και ευλογημένο λάδι από το καντήλι της. Οι μοναχοί μας παραχώρησαν την εξωτερική τράπεζα της Ιεράς Μονής για το μεσημεριανό μας γεύμα. Εκεί, όλοι οι εκδρομείς συναναστράφηκαν μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και μοιράστηκαν τα φαγητά που είχαν φέρει μαζί τους.
Τελευταίος μας προορισμός, η Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου (μετόχιον Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης). Η γερόντισσα Μαγδαληνή και οι μοναχές, οι περισσότερες εκ των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την Πάτρα, μας υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη και χαρά. Αφού προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό και ψάλλαμε τροπάρια από την ακολουθία του Αγίου Γερασίμου, οι μοναχές μας πρόσφεραν πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα  στην αυλή της Ιεράς Μονής.
Αργά το απόγευμα, πλημμυρισμένοι από ιδιαίτερη χαρά και πλούσιες ευλογίες από τα ιερά προσκυνήματα της ημέρας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς την Πάτρα.
Το κλίμα και στα δύο λεωφορεία ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Τα παιδιά τραγούδησαν χριστιανικά και παραδοσιακά τραγούδια, έψαλλαν την παράκληση προς τον προστάτη της ενορίας μας Άγιο Νεκτάριο το θαυματουργό, καθώς και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους.
Την προσκυνηματική εκδρομή συνόδευσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης, ο π. Απόστολος Ζαφείρης και ο δ. Κασσιανός Ιατρός.
Ο π. Χρύσανθος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις κατηχητικές ομάδες της ενορίας μας, καθώς και τους συνεργάτες του στο κατηχητικό έργο. Τόνισε ότι τα παιδιά μας είναι  το αύριο και το μέλλον της ευλογημένης μας πατρίδας. Τα παιδιά ανανέωσαν με χαρά το ραντεβού τους για τη νέα κατηχητική χρονιά.
Όλα τα έξοδα της εκδρομής καλύφθηκαν  από ευσεβείς ενορίτες που αγαπούν και στηρίζουν το ποιμαντικό και κατηχητικό έργο της ενορίας του Αγ. Νεκταρίου Πατρών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

















2 σχόλια:

  1. Ευλογημένο να είναι πάντοτε το κατηχητικό έργο στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτερ Χρύσανθε, σε εποχές κρίσεως που πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να πάνε τα παιδιά τους μια μικρή βόλτα, η ενορία σας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Εύχομαι κι' άλλες ενορίες να πράττουν το ίδιο!
    Με σεβασμό,
    Κ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...