Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γιορτή λήξης Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.


 Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στο θεατράκι του λιμένος Πατρών πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πατρών επί τη λήξη της χορευτικής χρονιάς 2012 -2013. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, παραδοσιακά τραγούδια από τον μουσικοχορευτικό όμιλο «Αριστείδης  Μόσχος» και παραδοσιακούς χορούς.



  Τον προσκληθέντα Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος διευθυντής των ΜΜΕ της Ι.Μ Πατρών, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές προς τον πρόεδρο, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, συγχαίροντάς τους παράλληλα για την μεγάλη προσφορά τους τόσο στα τοπικά δρώμενα  όσο και σε εδηλώσεις εκτός συνόρων.Ο π. Χρύσανθος προέτρεψε για μια ακόμη φορά να υψώνουν, όπου γης, με σεβασμό και καμάρι το έμβλημα του συλλόγου τους, το πανίερο λάβαρο της αγίας Λαύρας, μη λησμονώντας  ποτέ ότι από την Μονή της Αγίας Λαύρας των Καλαβρύτων ξεκίνησε η ένδοξη Ελληνική Επανάσταση.
  Τέλος, ανέφερε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα των καιρών ο περήφανος Ελληνικός λαός ποτέ δεν θα πάψει να τιμά τις ρίζες του, να ψάλει, να τραγουδά και να χορεύει παραδοσιακά. Καλό καλοκαίρι ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...