Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Στολισμός Επιταφίου Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Πατρών

 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως, όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού για τον στολισμό του Επιταφίου. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ψάλλοντας τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, τα παιδιά στόλισαν με άνθη τον ενοριακό Επιτάφιο, υπό την καθοδήγηση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου, του εφημερίου π. Δημητρίου Χατζηαθανασίου, του ιεροδιακόνου Κασσιανού Ιατρού, καθώς και με τη βοήθεια των κατηχητριών τους και ευσεβών κυριών της ενορίας.
Ο π. Χρύσανθος απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε ότι με αυτό τον στολισμό του Επιταφίου διασώζουμε την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Κύριον της δόξης. Τους θύμισε την ευλογημένη παλιά συνήθεια των παιδιών να πηγαίνουν στους αγρούς και στις αυλές των χριστιανών και να μαζεύουν άνθη για τον στολισμό του Επιταφίου. Τέλος συνεχάρη τα παιδιά για την διατήρηση των ευλογημένων αυτών παραδόσεων και τους ευχήθηκε Καλή & Ευλογημένη Ανάσταση.










Μετά το πέρας του στολισμού του Επιταφίου τα παιδιά ετοίμασαν τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια και τα κόκκινα αυγά τα οποία θα διανεμηθούν στους πιστούς μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...