Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ


Με ιδιαίτερη Αναστάσιμη λαμπρότητα εόρτασε η Ενορία μας τους νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας. 

Την παραμονή Δευτέρα του Πάσχα τελέσθηκε Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και συντόμου θείου κηρύγματος. 

Ανήμερα της εορτής Τρίτη του Πάσχα τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος. 

Στο λόγο του ο π. Χρύσανθος παρουσίασε στους πιστούς το μέγα γεγονός της Αναστάσεως τονίζοντας πως χωρίς αυτό και σύμφωνα με την ρήση του Αποστόλου Παύλου η πίστη και το κήρυγμά μας θα ήταν κενά. Στη συνέχεια παρέθεσε το βίο των νεοφανών μαρτύρων και κάλεσε όλους μας να τους έχουμε πρότυπα ζωής. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση και η Ιερά Λιτανεία.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμετείχαν οι Αρχιμανδρίτες Χρύσανθος Στελλάτος και Ιγνάτιος Κασπίρης, οι Πρεσβύτεροι Απόστολος Ζαφείρης και Δημήτριος Χατζηαθανασίου, ο Διάκονος Κασσιανός Ιατρού καθώς και οι Ιεροψάλτες Παναγιώτης Παπασταύρου, Σπυρίδων Κασπίρης, Μάριος Σαράντης, Μιχαήλ Ζαφείρης και Παναγιώτης Καρασπήλιος. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης πιστών από την παραμονή μέχρι και ανήμερα αργά το βράδυ. Για άλλη μια φορά ο φιλάγιος λαός των Πατρών απέδειξε την ιδιαίτερη ευλάβειά του στους νεοφανείς Αγίους. 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...