Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣΤο Σάββατο το απόγευμα 25 Μαΐου στην αίθουσα εορταστικών εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών σχολείων όλων των βαθμίδων της ενορίας μας. Η εορτή ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους, χριστιανικά τραγούδια και παραδοσιακά άσματα. Εν συνεχεία, το τμήμα φοιτητριών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με παλμό και ελληνική λεβεντιά.Κατόπιν, ο π. Χρύσανθος απευθυνόμενος στους γονείς αλλά και στα παιδιά των κατηχητικών ομάδων της ενορίας τους μίλησε για την αξία, τη σημασία και την προσφορά του κατηχητικού σχολείου. Ευχαρίστησε από καρδίας τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι κάνουν την καλυτέρα επένδυση στα παιδιά τους διότι στο κατηχητικό τα παιδιά θα μάθουν για την πίστη μας, το σεβασμό, την αγάπη, τη συγχωρητικότητα, την έννοια της πραγματικής φιλίας και τους τρόπους που θα φυλαχθούν απ' το κακό και την αμαρτία, που είναι διάχυτα στις μέρες μας. Απευθυνόμενος στα παιδιά, τους μίλησε για την αγάπη του Χριστού μας και της αγίας μας Εκκλησίας. Τα παρεκάλεσε και τα προέτρεψε να εκκλησιάζονται τακτικά, να εξομολογούνται, να κοινωνούν και να φυλάξουν ως πολύτιμα μαργαριτάρια μέσα στην αθώα τους ψυχή τα διδάγματα που έλαβαν από τους κατηχητές και τις κατηχήτριές τους. 


Ο π. Χρύσανθος, ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών & Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στο έργο της κατηχήσεως και συγκεκριμένα: τον ιεροδιάκονο Κασσιανό Ιατρό (θεολόγο), την κυρία Μαρία Χαλκέα (δασκάλα), την κα Καίτη Σωτηροπούλου (νηπιαγωγό), την κα Ουρανία Κωνσταντινοπούλου (νηπιαγωγό - βρεφονηπιαγωγό), την κα Ελένη Κουτσοδήμα (καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσης - νηπιαγωγό) και την δασκάλα των παραδοσιακών χορών κα Μαρία Καρναβά, φιλόλογο-νομικό.


Στην οργάνωση της εκδηλώσεως συμμετείχαν οι: Σπυρίδων Κασπίρης, ο οποίος εδίδαξε στα παιδιά καθ'όλη την κατηχητική χρονιά το μάθημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Μιχαήλ Ζαφείρης και Μάριος Σαράντης.
Μετά το πέρας της εορτής, προσεφέρθησαν σε όλα τα παιδιά  αναμνηστικά δώρα καθώς και πλούσιο κέρασμα. 
Κλείνοντας, στις 15 Ιουνίου ημέρα Σάββατο, Θεού θέλοντος, θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στα κάστρα της Ορθοδοξίας μας και συγκεκριμένα σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...