Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η εορτή της σωτηρίου ομολογίας του Αποστόλου Θωμά στο Ναό μας

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών επί τη εορτή της σωτηρίου ομολογίας του Αποστόλου Θωμά. Ο ναός πανηγυρίζει την ημέρα αυτή διότι η δευτέρα Αγία Τράπεζα του ναού μας τιμάται επ'ονόματι του Αποστόλου Θωμά. 


Στο κήρυγμά του ο π. Χρύσανθος ανέπτυξε το χωρίον της Ευαγγελικής περικοπής "Ο Κύριός μου και ο Θεός μου", τονίσας ότι και εμείς κατ' αυτό τον τρόπο πρέπει να ομολογούμε τον Ιησούν Χριστόν, αλλά αυτή η ομολογία θα έχει περιεχόμενο εφόσον κάνουμε υπακοή στο θέλημά του το άγιον. Δεν έχει καμία αξία να ονομάζουμε τον Ιησού Χριστό "Κύριον" αν στη ζωή μας δεν εφαρμόζουμε το άγιον και ιερόν Ευαγγέλιον που περιλαμβάνει τη Θεία Του Διδασκαλία. 



Επίσης τον ομολογούμε Θεό μας διότι η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους επετεύχθη δια του Ιησού Χριστού. Εν συνεχεία ο ομιλητής υπογράμμισε ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός συνεχίζει να εμφανίζεται στους ανθρώπους με ποικίλους τρόπους με έναν και μοναδικό σκοπό που είναι η Λύτρωση & η Σωτηρία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...