Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ένας άγγελος φτερούγισε για τον ουρανό


Τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου η Εξόδιος Ακολουθία της 10χρονης Βασιλικής. Ο Σεπτός ποιμενάρχης μας στην επικήδειο ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: "Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ευρισκόμενος σε ανάλογη περίπτωση, βλέποντας έναν άγγελο να φτερουγίζει έγραψε:  «Ω τις μη θρηνήσει τέκνον μου, την εκ του βίου ημών, πενθηράν σου μετάστασιν». 


«Σαν πουλάκι άωρο, πέταξες από τη μητρική σου αγκαλιά, προς τον Κτίστη των απάντων. Πώς να μη θρηνήσει κανείς, όταν βλέπει το μαραμένο σου πρόσωπο, που μέχρι χθες ήταν, σαν το Ρόδο χαρούμενο;» Ποιός να μην θρηνήσει αδελφοί μου όταν ένας άγγελος φεύγει από την αγκαλιά της μάνας του;... Ενώ η γη γίνεται φτωχότερη, ο ουρανός γίνεται πλουσιότερος. Δέκα ετών φεύγει η Βασιλική απ' αυτό τον κόσμο αλλά συνεχίζει να αγάλλεται στη Βασιλεία των Ουρανών. Έργο αγγελικό θα ποιεί στην επουράνιο Βασιλεία του Θεού... "
Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ερμόλαος Μασσαράς, π. Νικόλαος Μήλας, οι πρεσβύτεροι π. Χαράλαμπος Οικονόμου και π. Στυλιανός Μασσαράς.


Καλή Ανάσταση αδελφή Βασιλική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...