Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εκοιμήθη η θεολόγος Ειρήνη Δημοπούλου


Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 τελέσθηκε στον Ι. Ν. Ζωδόχου Πηγής Προαστείου Πατρών η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής κεκοιμημένης αδελφής Ειρήνης Δημοπούλου, θεολόγου. Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, της ιεράς ακολουθίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος μετέφερε τας συλλυπητηρίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου εις τους οικείους της κεκοιμημένης αδελφής.
Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος μεταξύ άλλων ετόνισε: "Εκλήθη από τον εξουσιαστή της ζωής και του θανάτου Κύριο ημών Ιησού Χριστό, η αδελφή μας Ειρήνη, να εγκαταλείψει τον παρόντα πρόσκαιρο κόσμο και να μεταβεί στην αιώνια ζωή. Η παρούσα ζωή, αδελφοί μου, είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο μας φιλοξενεί για ορισμένα χρόνια έως ότου αναχωρήσουμε δια την παντοτινή μας πατρίδα. Για τους απίστους ο θάνατος είναι εκμηδένιση, για μας όμως που πιστεύουμε εις Ιησούν Χριστόν, Εσταυρωμένον & Αναστάντα εκ νεκρών, ο θάνατος είναι μετάβαση από τα πρόσκαιρα στα αιώνια, από τα φθαρτά στα άφθαρτα.
Η κεκοιμημένη αδελφή μας Ειρήνη προσέφερε την διακονία της, τόσο εις την τοπική μας Εκκλησία δια της επί σειρά ετών συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού "Αποστολική Εκκλησία των Πατρών", όσο και εις την εκπαίδευση ως καθηγήτρια θεολόγος και εν συνεχεία ως Διευθύντρια. Προσευχόμεθα εις τον Αναστάντα Κύριό μας μετά Αγίων & Δικαίων να αναπαύσει την ψυχή της δούλης του Ειρήνης, ημάς δε να φωτίζει για να πράττομεν το Αγαθόν ούτως ώστε να αξιωθούμε οι πάντες της αιωνίου ζωής και μακαριότητος". 
Τέλος, ανεγνώσθη ψήφισμα ενώπιον της σορού της μεταστάσης από εκπρόσωπο του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...