Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ονομαστήρια πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Χρυσάνθου Στελλάτου


Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου εορτή των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας άγει τα ονομαστήρια του ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος, Υπεύθυνος του γραφείου Νεότητος και διευθυντής των Μ.Μ.Ε.της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Tο πρωί τελέσθηκε υπό του εορτάζοντος Αρχιμανδρίτου η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό ούτως ώστε να ευχηθούν στον π. Χρύσανθο. Στο ιερό παρίστατο συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στο τέλος της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού, του από Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου και του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στη σημερινή εορτή δύο μεγάλων Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, των αγίων Χρυσάνθου & Δαρείας. Η εορτή ενός αγίου είναι και αποτελεί κεφάλαιον μνήμης Θεού δια τούτο οφείλουμε να δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για τους Αγίους που μας χαρίζει. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Χρύσανθο δύναμη και ευλογία τόσο στο έργο της ενορίας όσο και εις την διακονίαν της κατηχήσεως και των ΜΜΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού μας Ναού, στο οποίο παρέστη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός που ήλθαν για να εκκλησιαστούν & να ευχηθούν τα δέοντα στον εορτάζοντα π. Χρύσανθο. 

Πολλοί ιερείς παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό δια να ευχηθούν. Μεταξύ των άλλων ήταν και ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης, ο πρωτ. π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, οι πρεσβύτεροι π. Απόστολος Ζαφείρης, π. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, π. Σπυρίδων Γκολώνης, π. Γεώργιος Βασιλόπουλος, π. Χαράλαμπος Οικονόμου και ο διάκονος του Ναού π. Κασσιανός Ιατρού. Επίσης ευχήθηκαν οι Αρχιμανδρίτες π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, π Αμβρόσιος Γκουρβέλος, π. Γερβάσιος Παρακεντές, π. Πέτρος Μποζίνης, π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, οι πρωτ. π. Παναγιώτης Ρούβαλης, π. Ερμόλαος Μασσαράς, π. Αντώνιος Ρουμελιώτης, ο διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου Λυκείου και λοιποί. Στα Ιερά αναλόγια έψαλαν οι: Παναγιώτης Παπασταύρου, Μιχαήλ Ζαφείρης, Σπυρίδων Κασπίρης, Μάριος Σαράντης & Παναγιώτξης Καρασπήλιος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ












2 σχόλια:

  1. Σεβαστέ π. Χρύσανθε,
    τα έτη σας να είναι πολλά και ευλογημένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αναστάσιε, σε ευχαριστώ από καρδίας για τις ευχές & για την αγάπη σου την οποία παντοιοτρόπως εκφράζεις!

    +Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...