Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

H EUROBANK βραβεύει μαθητές..

Στηρίζοντας έμπρακτα την Παιδεία για 10η συνεχή χρονιά, η Eurobank βράβευσε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου καθώς και πέντε αριστούχους από τους Νομούς Κυκλάδων και Σάμου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 10η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 11.800 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, ηEurobankεπιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πατέρας Παναγιώτης Δεληγιάννης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιώργος Σιγαλός  καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Προσφώνηση Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητά μας παιδιά,

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος έλαβε την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε η τράπεζα Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών " Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία ". Εύχεται πάντοτε να ευρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να βραβεύετε εκ των αρίστων τους αρίστους μαθητάς που θα επιτυγχάνουν τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα παιδιά μας που βραβεύονται σήμερα καθώς και σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, ευχόμαστε να έχουν πάντοτε πλουσίαν την ευλογίαν του Θεού τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών τους, όσον και γενικότερα στη ζωή τους, προκειμένου μέσα από τις σπουδές τους και την πνευματική τους ζωή να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα.

Από το 2ο Λύκειο Πατρών το οποίο ευρίσκεται στα όρια τηςενορίας του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και υπάρχει αρίστη συνεργασία αρίστευσε και βραβεύτηκε η μαθήτρια Χαραλαμπία Αρμπουνιώτη η οποία εισήχθη στην Σχολή Μεταφραστών Ιονίου Πανεπιστημίου Κερκύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...