Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Εκδημία Σταύρου Φιλιπποπούλου Καθηγητού Μαθηματικών μέσης εκπαιδεύσεως

 
Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών τελέστηκε χθές Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η εξόδιος ακολουθία του κεκοιμημένου αδελφού Σταύρου Φιλιπποπούλου καθηγητού των Μαθηματικών μέσης εκπαιδεύσεως. Της επικηδείου ακολουθίας προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος εγνώριζε τον μεταστάντα αδελφόν καθώς και την οικογένεια του και μάλιστα συνδέεται μαζί τους με πνευματικούς δεσμούς.
Ο π. Χρύσανθος στον επικήδειο λόγο του μεταξύ των άλλων είπε : " Αδελφοί μου αγαπητοί ο κεκοιμημένος αδελφός μας Σταύρος εκλήθη από τον εξουσιαστή της ζωής και του θανάτου Κύριόν μας Ιησού Χριστό να εγκαταλείψει τον παρόντα πρόσκαιρο και μάταιον κόσμο, τον τόπο της εξορίας μας και να πορευθεί προς την μέλλουσα και παντοτινή μας πατρίδα την Βασιλεία των Ουρανών. Άλλωστε όπως αναφέρει και ο Απόστολος Παύλος : " Ουκ έχομεν ώδε μέλλουσαν πόλιν αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν ". Πρέπει να αναφέρω ότι για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστόν εσταυρωμένον και αναστάντα εκ των νεκρών ο θάνατος είναι το πιο φρικτό και συγκλονιστικό γεγονός. Για εμάς όμως που πιστεύουμε εις τον Κύριον που νίκησε τον Θάνατο με το δικό του Θάνατο και μέσα στην Εκκλησία που βιώνουμε τον Θάνατο του Θανάτου, ο θάνατος - κοίμηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετάβαση από τα πρόσκαιρα εις τα αιώνια από τα εδώ στα εκεί. Ο κεκοιμένος αδελφός ετοιμάστηκε γι' αυτό το ταξίδι προς την αιωνιότητα δια των ιερών μυστηρίων της Εκκλησίας μας (του Αγίου Ευχελαίου, της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας). Ο Κύριος βεβαιώνει " ο Πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνει ζήσεται ", δια τούτο αδελφοί μου, επειδή η ώρα της αναχωρήσεως μας εκ του κόσμου τούτου είναι για όλους μας άγνωστη, ας είμεθα πάντοτε έτοιμοι δια να έχουμε καλή απολογία ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού και να αξιωθούμε της χαράς του Παραδείσου. 
Επίσης επικηδείους εξεφώνησαν εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, αναφερθείς στην προσωπικότητα του κεκοιμημένου αδελφού στο χώρο της εκπαιδεύσεως, η κα Ασημίνα Σελιμά Φιλόλογος, συνάδελφος του κεκοιμένου αδελφού μας Σταύρου στο Γυμνάσιο Οβρυάς, η οποία υπογράμμισε τα χαρίσματα του μεταστάντος και έδωσε το μήνυμα της ελπίδος, της Αναστάσεως και της αιωνιότητος. Τέλος ομίλησε ο κ. Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος Φιλόλογος, τέως λυκειάρχης ως εκπρόσωπος των εν Πάτραις Καλουσιωτών.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Κύριος μετά Αγίων και Δικαίων να κατατάξει την ψυχή του δούλου Σταύρου, τη δε σύζυγό του Αναστασία εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Πατρών, τα τέκνα του και τους λοιπούς συγγενείς του να ενισχύει και να ενδυναμώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...