Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία - Μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία
  Πάτρα, Γιώργος Φερδής
  Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Ανδρέου στην πόλη της Πάτρας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
  Στην ακολουθία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας κ.  Αλέξανδρος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σερρών κ. Θεολόγος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης της Πάτρας κ. Χρυσόστομος.
  Πλήθος κόσμου από νωρίς συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου της Πάτρας για να τιμήσει τον Απόστολο Ανδρέα.
  Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ο οποίος ευχαρίστησε για την ιδιαιτέρα τιμή που του έγινε, ώστε να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.
  Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε αρχικά στον ιδιαίτερο βίο του Αγίου, ενώ στη συνεχεία τόνισε την προσωπικότητα του Αγίου, ως ανθρώπου και αποστόλου.
  «Σκοπός του αποστόλου Ανδρέα ήταν να κηρύξει τον Χριστό» είπε μεταξύ άλλων ο Ιεράρχης της Μακεδονίας.
  Μιλώντας για την κρίση που επηρεάζει την σημερινή κοινωνία είπε : «Φταίμε όλοι λίγο πολύ για την κατάσταση που έχουμε σήμερα,  είναι απομάκρυνση από τον Χριστό που μας οδήγησε εδώ».
  «Δεν την θέλουν οι Ευρωπαίοι την Ορθοδοξία, σας το λέω», σημείωσε αναφερόμενος σε περιστατικό που έγινε πρόσφατα με τα μετάλλια των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και που έγραψε αποκλειστικά η Romfea.gr.
  Σε άλλο σημείο διερωτήθηκε: «Που θα σταθούμε αν δεν έχουμε ηρωικό φρόνημα; Εμείς ως Εκκλησία θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε την πνευματική δύναμη των ανθρώπων».
  «Σήμερα που μας έφερε εδώ ο Άγιος θα τελειώσω με στοίχους από δημοτικά τραγούδια που θα μας ενισχύσουν σαν έθνος, τότε που ο κόσμος πεινούσε, δεν είχε ούτε ρούχα να φορέσει», είπε συγκεκριμένα.
  Ενώ τελείωσε με τις λέξεις «Χωρίς Χριστό, η Ελλάδα δεν σώζεται».
  Αμέσως μετά σύσσωμη η πολιτειακή και Εκκλησιαστική αρχή πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση της Τιμίας κάρας και της Εικόνας  του Αποστόλου Ανδρέου στους δρόμους της Πάτρας.

  κείμενο ρομφαία


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Μιχαήλ Ζαφείρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...