Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

" Ιερά πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ιθάκης – Εγκαίνια επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης "

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευσέβεια πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Ιθάκης. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου. Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοφίλου, ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Ακολουθία των Εγκαινίων επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης.
Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν αρχές, κλήρος και λαός της νήσου Ιθάκης. Επίσης συμμετείχαν ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Ιθάκης πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Μόσχος, ο αρχιερατικός επίτροπος Ιθάκης π. Χαράλαμπος Κουτσουβέλης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας των Ξένων Λευκάδος π. Αθανάσιος Κοσμάς, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σταυρού Ιθάκης π. Αντώνιος Σακκάτος, ο εφημέριος Καλάμου & Καστού Λευκάδος π. Ηλίας Γουργολίτσας καθώς και ο ιεροδιάκονος Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Στο ιερό αναλόγιο έψαλε ο προσκεκλημένος Ιεροψάλτης εκ Πατρών κ. Σπυρίδων Κασπίρης. 
Να σημειωθεί ότι στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και τα σχολεία της νήσου Ιθάκης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη όλους τους πατέρες και όσους άλλους συνετέλεσαν για την άψογη οργάνωση και τέλεση των Ιερών Ακολουθίων, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους, κυρίως δε τον εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο.

            






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...