Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ



Με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, Αρχιερατικός Επίτροπος του τέως Δήμου Μεσσάτιδος, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Σαραβαλίου Πατρών με συλλειτουργό τον εφημέριο της ενορίας Σαραβαλίου π. Χαράλαμπο Οικονόμου.




Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος ανέλυσε από το Αποστολικό Ανάγνωσμα τον θεσπέσιο ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου υπογραμμίσας και αναλύσας την κάθετη και οριζόντια διάσταση της αγάπης. Αυτή η αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στον Αγιασμό, τη Σωτηρία και τη Θέωση.




Αυτή την αγάπη βίωσαν οι σήμερον τιμώμενοι άγιοι της πίστεώς μας Κοσμάς & Δαμιανός δηλαδή την αγάπη προς τον Θεόν που εκφράζεται με την τήρηση των θείων εντολών και του θείου θελήματος καθώς και την αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού.




Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν τους ασθενείς δια της Ιατρικής Επιστήμης που είχαν σπουδάσει αλλά περισσότερο δια της προσευχής και της πίστεώς τους στον Ιησούν Χριστόν Τον Ιατρόν των ψυχών και των σωμάτων ημών. 



Σε κάθε εποχή οι Άγιοι Ανάργυροι και όλοι οι Άγιοι μεσιτεύουν και πρεσβεύουν δια την σωτηρία μας, τη λύτρωση μας, την ψυχοσωματική μας υγεία. Δια τούτο να καταφεύγουμε πάντοτε στη χάρη τους και τη μεσιτεία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...