Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ


Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 για τέταρτη συνεχή χρονιά τελέσθηκε Αγιασμός στο ΑΤΕΙ Πατρών για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.


Στην τελετή χοροστάτησε ο σεπτός ποιμενάρχης μας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στην ακολουθία του Αγιασμού συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτης Καπλάνης , καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και μεγάλος αριθμός σπουδαστών. 


Κατά γενική ομολογία, ακόμη περισσότεροι σπουδαστές και σπουδάστριες από διάφορα τμήματα του ΑΤΕΙ έδωσαν φέτος δυναμικό παρόν και έστειλαν το μήνυμα ότι οι νέοι δεν έπαυσαν να αγωνίζονται. Δεν απόκαμαν από τις δόλιες προκλήσεις της εποχής μας, δεν διστάζουν να ομολογούν την πίστη τους.
  
  
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσφώνησή του εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί κοντά στους σπουδαστές και στους καθηγητές του ΑΤΕΙ Πατρών. Τόνισε ιδιαιτέρως πως πρέπει να κάνουμε υπόθεση της ζωής μας την αρετή και να φυλάττουμε τους πνευματικούς θησαυρούς. Στο τέλος της προσφωνήσεώς του ευχήθηκε δύναμη και ευλογία στο έργο των εκπαιδευτικών, συνεχάρη τους σπουδαστές δια την παρουσία τους στην ιερά ακολουθία και τους υπογράμμισε ότι η πραγματική χαρά είναι κοντά  στο Χριστό  και στην Εκκλησία. 


Η τελετή  του Αγιασμού ολοκληρώθηκε  με τις ευχαριστίες του κυρίου Σωκράτη Καπλάνη, Προέδρου του ΑΤΕΙ Πατρών, προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο δια την εκεί παρουσία του και δια την ευλογία που εδόθη προς τους διδάσκοντες, τους διδασκομένους  και το διοικητικό προσωπικό.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...