Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εορτασμός της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Πόλη των Πατρών.

 Με λαμπρές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις εόρτασε η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, την 48η Επέτειο της Επανακομιδής  της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, από την πρεσβυτέρα Ρώμη στην Πόλη του Μαρτυρίου του.

Το Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου 2012 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Χοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο,  ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος


Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου  Ξάνθης κ. Παντελεήμονος  με συλλειτουργούς τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο.

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην ιχθυόσκαλα και η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου  Ανδρέου με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, του Ιερού κλήρου, των Αρχών της πόλεως και του Νομού καθώς και του ευλαβεστάτουφιλοθέου Πατραϊκού λαού.

Μετά το πέρας κάθε ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος εξέφραζε τις ευχαριστίες του, προς τους  Αγίους Αρχιερείς τον Ιερό Κλήρο, τους άρχοντας και τον ευλογημένο πατραϊκό λαό δια την συμμετοχή του στην λαμπρά εορτή και πανήγυρη της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών.

Φωτογραφικό Υλικό από την Ιερά Λιτάνευσις

















Μιχαήλ Απ. Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...