Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

   Την Δευτέρα 25 Ιουνίου τελέσθηκε κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο πρωτ. π. Παναγιώτης Ταρσινός και ο πρεσβύτερος π. Ιωάννης Νικολόπουλος.


Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος ανεφέρθη στην αγάπη & την πίστη που είχε εις τον Σωτήρα Χριστό η τιμωμένη αγία Οσιομάρτυς Φεβρωνία. Η αγάπη της εκφράστηκε τόσο με την αφιέρωσή της όσο και με το μαρτυρικό της θάνατο.Η αιτία που η αγία Οσιομάρτυς Φεβρωνία τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών είναι ότι η προηγουμένη της Ιεράς Μονής φέρει το όνομα της εορταζομένης Αγίας.
Η γερόντισσα Φεβρωνία ανέδειξε την Ιερά Μονή ένα σύγχρονο φάρο και πνεύμονα της Ορθοδοξίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Χρύσανθος, οι λειτουργοί ιερείς, η οσιοτάτη καθηγουμένη γερόντισσα Ιερεία, οι μοναχές και το εκκλησίασμα μετέβησαν στο κοιμητήριο της μονής δια να τελέσουν Ιερόν Τρισάγιον εις μνήμην της μακαριστής αδελφής Φεβρωνίας μοναχής.  Σε όλο το εκκλησίασμα προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της μονής μοναστηριακό κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...