Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνέχεια των απόψεων & θέσεων των μαθητών & μαθητριών για το μάθημα των Θρησκευτικών

 Ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Πατρών, αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των νέων.
 
  • Το μάθημα των Θρησκευτικών το θεωρώ πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τη ζωή μας. Κατά τη διδασκαλία του μαθήματος αισθάνομαι ότι επικοινωνώ με το Θεό. Τη φετινή σχολική χρονιά ένιωσα μεγάλη χαρά διότι για πρώτη φορά ήρθα σε τόση στενή σχέση με την Καινή Διαθήκη. 
 
  • Τα Θρησκευτικά στο σχολείο μας με δίδαξαν πολλά πράγματα. Μελετώντας τη ζωή του Ιησού Χριστού έλαβα μαθήματα ζωής. Πρέπει να προσπαθήσω να καταλάβω το βαθύτερο νόημα αυτών των γεγονότων.
 
  • Τα Θρησκευτικά τη φετινή χρονιά απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που μου είχαν δημιουργηθεί.: 
  1. Έχω σκοπό ύπαρξης; 
  2. Υπάρχει Θεός;
  3. Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;
  4. Γιατί υπάρχει τόσος πόνος στον κόσμο;
  5. Γιατί γίνονται πόλεμοι;
  6. Γιατί υπάρχουν πλούσιοι & φτωχοι;
  7. Ποιός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας;
         Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαμε αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να συζητήσουμε   θέματα που έχουν σχέση με την πίστη μας. 

  • Η χριστιανική αγωγή που μας προσφέρεται μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών είναι η μοναδική μας ελπίδα για να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες & Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


  • Θεωρώ ότι τα Θρησκευτικά είναι το μόνο μάθημα το οποίο είναι απαραίτητο και γι'αυτή τη ζωή αλλά και για την μετά θάνατο ζωή. Επιπροσθέτως, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι παραβολές του Κυρίου επειδή μας διδάσκουν εγκράτεια, υπομονή, αγάπη, πίστη, μακροθυμία και άλλες σημαντικές αρετές. Ενδιαφέρον μεγάλο μου δημιούργησαν οι βίοι των αγίων. Κλείνοντας σας λέγω ότι τα Θρησκευτικά μας προσφέρουν πληροφορίες για ιστορικά γεγονότα που έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια.  
  • Κατά την εκτίμησή μου, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Αν γίνεται, θα ήθελα να επεκταθούμε περαιτέρω στη μελέτη της Αγίας Γραφής και ειδικότερα της Παλαιάς Διαθήκης από τα πρωτότυπα κείμενα.
  • Πολύ σημαντικό είναι για μένα το μάθημα των Θρησκευτικών. Με βοηθά να αισθανθώ πιο κοντά στο Θεό και να κατανοήσω το νόημα της ζωής του ανθρώπου. Με κάνει να δω τα πράγματα και τις καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο, να αγαπήσω τους συνανθρώπους μου και να βοηθήσω όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μου. Αξίζει να το παρακολουθείς! Θα σου αλλάξει την άποψη για πολλά πράγματα και θα σε οδηγήσει στο δρόμο του Κυρίου. 
  • Γενικά είναι από τα σημαντικότερα μαθήματα το μάθημα των Θρησκευτικών αν και έχει πάρει δεύτερη θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μας βοηθάει να δούμε την ευχάριστη όψη της ζωής...
  • Μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών που διδαχθήκαμε φέτος, μάθαμε πώς συνδέονται τα γεγονότα και τα περιστατικά της Καινής Διαθήκης με την καθημερινότητα.
  • Για μένα τα Θρησκευτικά αποτελούν μια πηγή ωραίων συζητήσεων, προβληματισμών & πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...