Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εντυπώσεις από την εκδρομή μας (της μαθήτριας Παναγιώτας του ανωτέρου κατηχητικού σχολείου της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Πατρών)



   Αναμφίβολα, οι εκδρομές αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μικρών & μεγάλων, αφού συνδυάζουν το παιχνίδι, την επαφή με τη φύση αλλά και την απομάκρυνση από την καθημερινότητα. Οι εκδρομές είναι γεγονός πως αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον εαν μαζί με το παιχνίδι συνδυαστεί και η επαφή με τον πνευματικό κόσμο. Κάτι τέτοιο λοιπόν επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστηση το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 στην εκδρομή των κατηχητικών ομάδων του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Πατρών υπό την καθοδήγηση του πνευματικού μας πατέρα π. Χρυσάνθου Στελλάτου.
  Αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας μας, ξεκινήσαμε γεμάτοι ανυπομονησία και χαμόγελα τη μικρή μας εξόρμηση. Μετά το χωρισμό των ατόμων στα λεωφορεία, ξεκινήσαμε με προορισμό μας το νομό Ηλείας και πιο συγκεκριμένα την Ιερά Μονη Φραγκοπηδήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τραγουδούσαμε συνεχώς χριστιανικά τραγούδια και ενημερωθήκαμε για την ιστορία των μοναστηριών που επρόκειτο να επισκεφθούμε. Όταν φθάσαμε στην Ιερά Μονή, με ευσέβεια και ευλάβεια προσκυνήσαμε την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και ψάλλαμε δέηση. Κατόπιν επισκεφθήκαμε την έκθεση του μοναστηριού.






  Αφού πήραμε το πρωινό μας, επιβιβαστήκαμε ξανά στα λεωφορεία μας. Αυτή τη φορά με προορισμό την Ι. Μ. Παναγίας Κρεμαστής. Το μοναστήρι αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό που πραγματικά πιστεύεις πως κρέμεται στην άκρη του γκρεμού και μια αόρατη δύναμη το κρατά στη θέση του. Εκεί μας περίμενε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, όπου με το γλυκύτατό του λόγο μας μίλησε και μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή μας. Αμέσως μετά οι μοναχές μας άνοιξαν την τράπεζα για να γευματίσουμε. Όλες οι κατηχήτριες αλλά και οι μητέρες που μας συνόδευαν είχαν μεριμνήσει για τα φαγητά και έτσι όλοι γευμάτισαν. 
  Στη συνέχεια ακολούθησε το απαραίτητο επιδόρπιο. Έτσι κάναμε μια μικρή στάση στο Κατάκολο για παγωτό & παιχνίδι. Έπειτα επισκεφθήκαμε την Ι. Μ. Σκαφιδιάς. Ο πρόναος του καθολικού της μονής είναι γεμάτος από τα "σημάδια" της Τουρκοκρατίας, δηλαδή οι αγιογραφίες έχουν υποστεί βεβήλωση από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς.  






  Αφού τελέσαμε και σ'αυτή την Ιερά Μονή δέηση, κατευθυνθήκαμε προς τον τελευταίο γι'αυτή την εκδρομή προορισμό, την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου. Εκεί συμμετείχαμε στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού. Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, οι μοναχές με όλη τους την αγάπη μας πρόσφεραν πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα. 
   Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας ευχαριστήσαμε τον π, Χρύσανθο, τους κατηχητές και κατηχήτριες μας για το όμορφο προσκύνημα που διοργάνωσαν. Χωρίς καμια αμφιβολία, όλες αυτές οι στιγμές που ζήσαμε το περασμένο Σάββατο θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας καθώς θα μας υπενθυμίζουν διαρκώς πως η αληθινή ψυχαγωγία βρίσκεται στα μονοπάτια που οδηγούν στο Θεό. 
   Κάθε εικόνα που είδαμε και κάθε στιγμή που ζήσαμε θα μπει στο άλμπουμ των αναμνήσεών μας και θα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το επόμενο προσκύνημά μας. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...