Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο άνθρωπος γεννάται θνητός και αποθνήσκει αθάνατος

  
 Στις 25 Μαΐου 2012 εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού εν Κυρίω αδελφού Αγγέλου Ιατρού. Ο σεπτός Ποιμενάρχής μας στη σύντομη ομιλία του με το χαρισματικό του λόγο ανεφέρθη στην προσφορά του υπερπολύτεκνου μεταστάντος αδελφού μας στην Εκκλησία αφού 2 εκ των 10 τέκνων είναι άγαμοι κληρικοί. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την αληθινή χαρα και ευτυχία υπογραμμίζοντας ότι αυτή την βρίσκει κανείς κοντά στο Σωτήρα Χριστό και την Αγίαν Αυτού Εκκλησίαν. 


   Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Συμεών Χατζής, οι Αρχιμανδρίτες π. Σωτήριος Τσάφος, π. Δανιήλ Παπαδημητράκης, π. Χρύσανθος Στελλάτος, π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, π. Γερβάσιος Παρακεντές, πατέρες της αδελφότητος " Ο ΣΩΤΗΡ " από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Σαρδελιάνος, π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, π. Σπυρίδων Σταθούλιας, π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος και πλήθος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός και οι περιξ αυτού χώροι κατεκλείσθησαν από συγγενείς, φίλους και οικείους του μεταστάντος οι οποίοι προσήλθαν δια τον τελευταίον ασπασμόν και δια να προσευχηθούν δια την ανάπαυσιν της ψυχής του κεκοιμημένου αδελφού μας.


   Η σύζυγος του μεταστάντος αδελφού μας Αγγέλου Θεώνη Ιατρού-Ζωγοπούλου, τα τέκνα & οι συγγενείς της αντι στεφάνων και ανθέων προσέφεραν χρηματικόν ποσόν εις το Φιλόπτωχον Ταμείον της ενορίας δια τας ανάγκας των πενήτων αδελφών μας. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Καμινίων Πατρών. Στον καφέ που προσέφερε η οικογένεια ο π. Χρύσανθος αφού ευχαρίστησε τους οικείους δια την προσφοράν τους στο Φιλόπτωχον ταμείον της ενορίας μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο άνθρωπος γεννάται θνητός και αποθνήσκει αθάνατος δια της συμμετοχής του στη μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας. 
   Ο κεκοιμημένος αδελφός μας Άγγελος Ιατρού εκκλησιαζόταν, εξομολογείτο, κοινωνούσε, ζούσε την πνευματική ζωή μάλιστα δε την Τρίτη το βράδυ στην Ιερά Αγρυπνία που ετελέσθη στον ιερό Ναό προσήλθε εις το Ποτήριον της Ζωής και όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος εις την ομιλίαν του οι τελευταίες λέξεις του εκλιπόντος ήταν " ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΣΩΣΕ ΜΕ ". 

   Ευχόμεθα απο καρδίας η μνήμη του μεταστάντος να είναι αιωνία παρά τω Θεώ. Αμήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...