Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συναυλία του Ψαλτικού Χορού «Κλείδα» με τον σύνδεσμο μουσικοφίλων "ΠΕΡΑΝ" Κων/πόλεως παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη Πέμπτη, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πέρα (Πλατεία Ταξίμ),  η συναυλία Βυζαντινής μουσικής του Ψαλτικού Χορού «Κλείδα» και του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέρα Κωνσταντινουπόλεως. Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση με τον Αναστάσιμο πανηγυρικό του λόγο, και προσέφερε σε όλα τα μέλη του ψαλτικού χορού Κλείδα αναμνηστικά και ενθύμια ως ευλογία. Την διεύθυνση του χορού του Συνδέσμου των Μουσικοφίλων την είχε ο Άρχων πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Λεωνίδας Αστέρης ενώ του ψαλτικού χορού Κλείδα ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριος Γαλάνης.
 Στον Ψαλτικό Χορό «Κλείδα» συμμετείχαν οι: Δημήτρης Γαλάνης, π. Κωνσταντίνος Χριστοδουλόπουλος, Μιχάλης Κοδωνιάτης, Νίκος Κοδωνιάτης, Ανδρέας Λαγκαδινός, Κυριάκος Τζουραμάνης, Μιχάλης Ζαφείρης, Κωνσταντίνος Καναβός, Χαράλαμπος Κουκέσης, Δημήτρης Καραχάλιος, , Γιάννης Μυλωνάς, , Ανδρέας Καλαπόδης, Βαγγέλης Μπισύρης, Δημήτρης Σακαλής, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Λάγιος, Νικόλαος Μεσσήνης Γιώργος Μαυρογιάννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σύνδεσμο Μουσικοφίλων Πέρα συμμετέχουν δύο Πατρινοί που μένουν στην Κωνσταντινούπολη και πρόκειται για τους Παντελή Ζαφείρη και Παναγιώτη Μαγκαφά. 
  Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ.κ. Γερμανός Αρχιερατικός προϊστάμενος Σταυροδρομίου, ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.κ. Στέφατος Μέγας Πρωτοσυγκελεύων του Οικουμενικού Θρόνου, o εκπρόσωπος τύπου π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος π. Μάξιμος Βγενόπουλος ο οποίος είχε και την ευθύνη της όλης φιλοξενίας των πατρινών, ο Δευτερεύων διάκονος π. Ανδρέας Σοφιανόπουλος, κληρικοί του Ιερού Ναού και πολλοί πιστοί.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...