Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ιερά πανήγυρις Παναγίας Βοηθείας


Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε την Τρίτη 23 Απριλίου ο Ιερός Ναός Παναγίας Βοηθείας που ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.Παράδοσις υπάρχει να εορτάζεται η σύναξη της Παναγίας Βοηθείας οκτώ ημέρες μετά την εορτή του Πάσχα.


  Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εκήρυξε τον θείον λόγον.Πριν την απόλυση της ιεράς ακολουθίας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας μας καθώς και της ιεράς εικόνος του Αγίου Άνθιμου του εν Χίω.Κατά την ιερά Λιτανεία ο Σεβασμιώτατος εδεήθη υπέρ υγείας και ενισχύσεως του Προέδρου ,του Διοικητού, των ιατρών , του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και υπέρ ταχείας αναρρώσεως απάντων των νοσηλευομένων εν τω νοσοκομείω.




Την κυριώνυμον ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική θεία Λειτουργία υπό των αρχιμανδριτών π. Χρύσανθου Στελλάτου και π. Χαρίτωνος Αθανασοπούλου.



Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βοηθείας στην Χίο , ιδρυθείσας υπό του Αγίου Άνθιμου του εν Χίω. Επικέντρωσε την ομιλία του στο προσωνύμιον "Βοήθεια" τονίζοντας ότι η Παναγία είναι το ασφαλές καταφύγιο των Χριστιανών , η μεσίτρια ενώπιον του θρόνου του Θεού και ο απάνεμος λιμένας στις δυσκολίες του παρόντος βίου .....





Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου λιτό πρωινό.Ο εφημέριος του Ιερού Ναού και υπεύθυνος  του πνευματικού έργου στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα αρχ. π. Χαρίτων Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον π. Χρύσανθο για την εκεί παρουσία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...