Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι εν Λέσβω αθλήσαντες υπέρ Χριστού του Θεού Μάρτυρες


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε στο παρεκκλήσιο του Ναού μας, την Τρίτη του Πάσχα, η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω αθλησάντων. Την παραμονή Δευτέρα του Πάσχα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στα μαρτύρια των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιμ. π. Παύλος Αμανατιάδης, ο π. Απόστολος Ζαφείρης, ο π. Σπυρίδων Γκολώνης, ο π. Δημήτριος Χατζηαθανασίου και ο διάκονος του Ναού π. Κασσιανός Ιατρού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλλη εσπερινός και παράκληση.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του Ναού μας κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, ο κ. Απόστολος Μαυρομάτης και ο Ιεροψάλτης Μάριος Σαράντης. Στο τέλος όλων των ιερών ακολουθιών κατά την παράδοση του Ναού μας προσέφερε ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος πασχαλινό αυγό και κουλούρι και ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια τους να είναι αναστάσιμα και να έχουν πάντα στην ζωή τους  όλες τις χάρες του Ουρανού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...