Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στην Αθήνα το Άγιο Φως




Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε δεκτό το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.

Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε αεροπορικά σε όλη την Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, την Κύπρο και προς όσες Ορθόδοξες Εκκλησίες το έχουν ζητήσει. Στο αεροδρόμιο το  Άγιο Φως υποδέχθηκε ο Μεικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών του υπ. Εθνικής Άμυνας. Παρών ήταν ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης και εκπρόσωποι της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Επικεφαλής της  αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.Το φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου, Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου και στη συνέχεια με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε στις 2:30 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.Ο πατριάρχης μπήκε στο ιερό κουβούκλιο και έπειτα από δέκα λεπτά βγήκε κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Χριστού, με το ‘ Άγιο Φως.

Οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα και εκατοντάδες πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο ναό προσπάθησαν να φτάσουν τα κεριά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για να πάρουν το φως της Ανάστασης. Στη συνέχεια, το πλήθος των πιστών ξεχύθηκε στα στενάκια της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων για να μεταδώσει το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.




Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...