Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ π. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ


Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Ζαφείρης 
Φωτογραφικό Υλικό & Βίντεο: Μάριος Σαράντης

Σήμερα εορτή των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας άγει τα ονομαστήρια του ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος, Υπεύθυνος του γραφείου Νεότητος και διευθυντής των Μ.Μ.Ε.της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Tο πρωί τελέσθηκε υπό του εορτάζοντος Αρχιμανδρίτου η προηγιασμένη Θεία λειτουργία. Πλειάς κλήρου και λαού κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό. Στο ιερό παρίστατο συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στο τέλος της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού, του από Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου και του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου.

Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλο το ευσεβές εκκλησίασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, στο οποίο παρέστη και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ο οποίος και ευχήθηκε δημοσίως στον πατέρα Χρύσανθο τα έτη του να είναι πολλά και να καθοδηγεί, πάντοτε υπό την σκέπη του Αγίου πνεύματος, την Ενορία του στην σωτηρία.

 Πολλοί ιερείς παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό δια να ευχηθούν. Μεταξύ των άλλων ήταν και ο Αρχιμ. π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, οι πρεσβύτεροι π. Απόστολος Ζαφείρης, π. Παναγιώτης Θωμάς, π. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, π. Σπυρίδων Γκολώνης, π. Γεώργιος Μάντζιος, π. Χαράλαμπος Οικονόμου και ο διάκονος του Ναού π. Κασσιανός Ιατρού.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 
























4 σχόλια:

  1. Σεβαστέ π. Χρύσανθε ολόθερμη η ευχή μου, ο Θεός να σας ενισχύει, να σας καθοδήγει, και να σας διατηρεί εν πλήρει υγεία ώστε επί πολλά έτη να διακονείτε τον λαό του Θεού.
    Τα έτη σας να είναι πολλά, για να ακούεται «εν τω κόσμω» δια των ερτζιανών και της τηλοψίας μια κρυστάλλινη φωνή, η οποία δεν πηγάζει «εκ του κόσμου», διότι είναι η φωνή της αγιωτάτης ημών παραδόσεως και πνευματικότητος, της εσχατολογικής πνοής της ευλογημένης Ορθοδοξίας, η φωνή η δικιά σας.
    Ευχή και προσευχή όλων μας να σας αξιώσει ο Θεός και του τρίτου βαθμού της ιεροσύνης.
    Τα έτη σας πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυσέβαστε και λίαν αγαπητέ μου π. Χρύσανθε, παρακαλώ δέχου τις ολόθερμες ευχές μου επί τη ονομαστική σου εορτή, ειη τα έτη σου πάμπολλα και ευλογημένα αναλισκόμενος στον αμπελώνα του Κυρίου μας.
    π. Δημήτριος Κοσκινάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Αναστάσιε από καρδιάς σε ευχαριστώ δια τας ευχάς σου. Η χάρις των Αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας να σε ακολουθεί και να οδηγεί τα βήματά σου εις παν έργον αγαθόν, προς δόξαν του εν Τριάδι προσκυνουμένου αληθινού Θεού.
    Μετ' ευχών,
    + Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστέ μου π. Δημήτριε σε ευχαριστώ δια τας εορτίους ευχάς σου. Εύχομαι δύναμη και ευλογία εις την ιερατικήν σου διακονίαν. Εύχου υπέρ ημών εν τω λειψάνω του Αγίου, προστάτου σας, Σπυρίδωνος.
    Μετ' ευχών,
    + Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...