Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Εορτή 25ης Μαρτίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της Ενορίας μας, η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση επί τη επετείω της 25ης Μαρτίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρες ομιλίες, ανάγνωση του χρονικού της Επαναστάσεως, ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς. Αξίζει κάθε έπαινος στον δειυθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Παπατσίμπα, στους καθηγητές που είχαν την ευθύνη της δοργανώσεως της εορτής καθώς και στους συμμετέχοντες μαθητές.

Εάν τα σχολεία της Πατρίδος μας συνεχίσουν να προσφέρουν ελληνορθόδοξη αγωγή και τα παιδιά μας ενστερνιστούν τις αξίες και τα ιδανικά των ηρωικών προγόνων μας τότε είναι σίγουρο οτι η χώρα μας θα ξεπεράσει την πρωτίστως ηθική και δευτερευόντως οικονομική κρίση.

Η εορτή καλύφθηκε απο τον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών " ΛΥΧΝΟΣ " και προεβλήθη την Κυριακή το μεσημέρι.


Η 25η Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες όπου γης, μια ξεχωριστή ημέρα,και μας θυμίζει τις μάχες, τις θυσίες, τον πόνο, τους αγώνες όλων των ηρώων μας που πολέμησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία  και της πατρίδος την ελευθερία.
Μπράβο αγαπητά μου παιδιά. Με την λεβεντιά σας μας μεταφέρετε στα χρόνια του ξεσηκωμού και της θυσίας.  Μπράβο για του λεβέντικους ελληνικούς χορούς που χορέψατε.  Μπράβο για τα ωραία τραγούδια που τραγουδήσατε.
Σας εύχομαι πάντοτε να ευτυχείτε και να προκόβετε στην ζωή σας. Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις σας και  να έχετε όλα τα καλά του Θεού. Όλα τα δώρα του παραδείσου.


+Αρχιμ. Χρύσανθος Στελλάτος  
Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Πατρών 
Διευθυντής Μ.Μ.Ε. I.M.Π.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...