Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου - (ΦΩΤΟ)

0-ZAKINTHOS

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή - 16.53
Κορυφώθηκαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Διονυσίου Πολιούχου της Ζακύνθου του θαυματουργού.
Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Αγίων Αρχιερέων, Θηβαΐδος Πορφυρίου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγενίου, Κορίνθου Διονυσίου, Λαγκαδά Ιωάννη, Θεουπόλεως Παντελεήμονος, Μαραθώνος Μελίτωνος και του εορτάζοντος σήμερα Ποιμενάρχου της νήσου Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων Διονυσίου.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος στη πόλη της Ζακύνθου, αλλά εξήλθε στην κεντρική είσοδο του Ναού, όπου τελέσθηκε η δέηση υπέρ των πιστών.
Στην προσφώνηση του, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Διονυσίου.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου απευθυνόμενος στους ξενιτεμένους Ζακυνθινούς είπε συγκινημένος:
«Η σκέψη μας στρέφεται και προς τους απανταχού αποδήμους Ζακυνθίους, που γνωρίζουμε ότι αυτές τις ώρες ο νους τους βρίσκεται κοντά μας, στον Άγιό μας, ο οποίος τους δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τις ζωής μακριά από την γλυκύτατη πατρίδα, τη Ζάκυνθο μας».
0-zakinthos1
0-zakinthos2
0-zakinthos3
0-zakinthos5
0-zakinthos4
0-zakinthos6
0-zakinthos7
0-zakinthos8

0-zakinthos9

Πήγη: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...