Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών

   Μετά κατανύξεως και Θρησκευτικής λαμπρότητος τελέσθηκε στη Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.



  








Την παραμονή Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον ο π. Αρτέμιος κήρυξε επικαίρως.

Την Κυριώνυμον ημέρα τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Νεκταρίου Κωτσάκη ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον.













   Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Ο π. Χρύσανθος εκήρυξε τον Θείον Λόγον και μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής : " Προσήλθαμε σήμερα σεβαστοί μου αδελφοί στην πανσεβασμία Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού δια να λατρεύσουμε τον Κύριο της δόξης και να προσκυνήσουμε τον Τίμιο και ζωοποιό Σταυρό...Αδελφοί μου ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι η δόξα, το καύχημα και η ασφάλεια μας. Με τον σταυρό ξεχωρίζουμε απο τους απίστους και τους αλλοθρήσκους. Γι' αυτό στις μέρες μας ζητούν να καταργηθεί η προσευχή από τα σχολεία...Ο Σταυρός είναι εκδήλωση Πίστεως και έκφραση Ομολογίας. Κάθε φορά που κάνουμε τον σημείο του Σταυρού ομολογούμε ότι είμαστε Χριστιανού και ότι ζούμε τον Χριστό. Έπειτα είναι το σύμβολο της απολυτρώσεως και πάνω σ' αυτό υπογράφηκε η απελευθέρωση μας απο τα δεσμά της αμαρτίας και του Άδου. Έγινε το κλειδί για να ανοίξει ο Παράδεισος. Ο Σταυρός είναι το αποκορύφωμα της θείας Αγάπης γι' αυτό κάνουμε το σημείο του Σταυρού για να αγιάζεται κάθε ενέργεια μας...Ο Σταυρός είναι όπλο κατά του διαβόλου...Ευρίσκεσαι σε δυσκολία; Κάνε τον Σταυρό σου. Εν τούτω νίκα, εν τω Σταυρώ νίκα."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...