Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μία συγκινητική στιγμή στην Παντάνασσα


Κοσμοσυρροή από πιστούς όλων των ηλικιών παρατηρήθηκε στον ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα που γιόρταζε το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Μέχρι και χθες το βράδυ πολύς κόσμος πέρασε από τον ιστορικό και «πληγωμένο» από το σεισμό του 2008 ιερό ναό για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Παντάνασσας και συγκεκριμένα τη θαυματουργή εικόνα της που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο έξω από το ναό για προσκύνημα.
Ανάμεσα λοιπόν σε αυτόν τον κόσμο, το ανώνυμο πλήθος που πήγε να προσευχηθεί και να προσκυνήσει με ευλάβεια, μάθαμε ότι ήταν και πολλοί συμπολίτες μας που σηκώνουν το δικό τους σταυρό λόγω προβλημάτων υγείας αλλά και οικονομικών δυσχερειών.
Οι επίτροποι του ιερού ναού της Παντάνασσας είδαν πολλά αυτό το διήμερο του εορτασμού ενώ ένα από τα συμβάντα που έκαναν εντύπωση ήταν ένα νερό ζευγάρι όχι πάνω από 35-40 ετών που πήγε την Πέμπτη το βραδάκι να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και να πάρει τον άρτο που είθισται να μοιράζεται στις λατρευτικές πανηγύρεις. Το ζευγάρι αυτό όμως πιθανότατα όπως αντιλήφθηκαν όσοι τους είδαν ήσαν τυφλοί ενώ μαζί τους είχαν ένα μικρό κοριτσάκι που φαινόταν σαν να τους καθοδηγούσε και να τους βοηθούσε.
Η εικόνα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και έδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, την ανάγκη του ανθρώπου παρά τις δυσκολίες, τα μεγάλα εμπόδια και προβλήματα να προστρέξει στο Θεό και την Παναγία και να ζητήσει ένα θαύμα. Εκτός από αυτό το ζευγάρι ήσαν και άλλες οι περιπτώσεις ανθρώπων με προβλήματα που πήγαν μέχρι το ναό της Παντάνασσας με πίστη και ελπίδα.
Στο μεταξύ η μεγάλη κοσμοσυρροή δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους ιερείς και πολλοί θεωρούν ότι το κλίμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης και αγωνίας που επικρατεί στην κοινωνία έχει ωθήσει πολλούς να αναζητήσουν μία σανίδα ελπίδας και σωτηρίας στην εκκλησία.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας θα παραμείνει για προσκύνημα στην είσοδο του ναού μέχρι και την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
Τ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...