Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών


   Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών την Παρασκευή το βράδυ 5 Αυγούστου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Χατζηαθανασίου. Πολλοί πιστοί προσήλθαν δια να αγρυπνήσουν να εκκλησιαστούν και να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Οι ιερές Αγρυπνίες που τελούνται στον Ναό μας με ευχή και ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου εξυπηρετούν και τους εργαζομένους αδελφούς μας οι οποίοι λόγω της εργασίας τους δεν θα είχαν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν. Στα αναλόγια έψαλαν ο π. Απόστολος Ζαφείρης και οι ιεροψάλτες Σπυρίδων Κασπίρης και Μιχαήλ Ζαφείρης.

   Το Σάββατο 6 Αυγούστου το πρωί εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου με συλλειτουργούς τον π. Άγγελο Μπουλιέρη και τον διάκονο του Ναού π. Κασσιανό Ιατρό. Ο π. Χρύσανθος ευλόγησε τους προσφερθέντας άρτους (Aρτοκλασία) καθώς και τα σταφύλια τα οποία προσέφεραν κατά παράδοση οι ενορίτες μας.

Ευχή 
εις μετάληψιν σταφυλής της 6ης Αυγούστου

Ευλόγησον, Κύριε, τον καρπόν τούτον της αμπέλου τον νέον, ον δια της του αέρος ευκρασίας, και των σταγόνων της βροχής, και της των καιρών γαλήνης εις ταύτην την ωριμωτάτην στάσιν ελθείν ευδοκήσας, ινα η εν ημίν τοις εξ αυτού του γεννήματος της αμπέλου μεταλαμβάνουσιν, εις ευφροσύνην, και τοις προσενέγκασι δώρον, εις εξιλασμόν αμαρτιών, δια του ιερού και αγίου Σώματος και Αίματος του Χριστού σου' μεθ' ού ευλογητός ει συν τω παναγίω, και αγαθώ, και ζωοποιώ σου πνεύματι, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

   Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως λέγοντας ότι ο Κύριος μεταμορφώνεται μπροστά στους μαθητάς του Πέτρο Ιάκωβο και Ιωάννη για να έχουν την βεβαίωση ότι στο πάθος και στο Σταυρό βαδίζει εκουσίως και ότι πίσω απο το πάθος κρύβεται η δόξα, ότι πίσω απο τον πάσχοντα Ιησού κρυβόταν ο Θεός, ο Μονογενής Υιός του Πατρός. Το Θαβώρ κατέληξε ο π. Χρύσανθος συμβολίζει τον παράδεισο και την μέλλουσαν λαμπρότητα των εκλεκτών. Ευχήθηκε όλοι να αποκτήσουμε αγωνιστικό φρόνημα να αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά τον Κύριον της δόξης. Να αποκτήσουμε το Θαβώριο Φώς και να γευθούμε την χαρά της αιωνιότητος της Βασιλείας των ουρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...