Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ηγούμενου της Αγίας Λαύρας – (Φώτο)

0-0mnimosionoΜε την παρουσία πλήθους πιστών από τα Καλάβρυτα, αλλά και πνευματικά του παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 7 Αυγούστου στο Καθολικό της ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ηγουμένου Αρχιμ. Φιλαρέτου.
Με τον Οικείο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Σύρου Δωρόθεος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Ποντόλσκ Τύχων (Πατριαρχείο Μόσχας).
Στο Καθολικό της Μονής παρέστησαν συγκινημένοι οι γέροντες γονείς του Ηγουμένου, τα αδέλφια του και οι συγγενείς του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες οι οποίοι παρέστησαν και συλλειτούργησαν σήμερα, ενώ τους ζήτησε να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Ηγουμένου Φιλαρέτου.
Επίσης ο κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που προσέφερε ο Ηγούμενος στην Μονή της Αγίας Λαύρας, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της Ηγουμενίας του.
Τέλος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ευχήθηκε ο Θεός να στηρίξει τον νέο Ηγούμενο Αρχιμ. Ευσέβιο στα νέα καθήκοντά του, ο οποίος ενθρονίζετε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011.

0-0mnimosino1
0-0mnimosino2
0-0mnimosino3
0-0mnimosino4
0-0mnimosino5
0-0mnimosino6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...