Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη του Αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου στον Τηλεοπτικό Σταθμό Achaia Channel


Θερμή έκκληση απηύθυνε ο π. Χρύσανθος προς τους έχοντας και κατέχοντας μέσα από τη συνέντευξη που παρεχώρησε στον τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό Achaia Channel. "Ανοίξτε τα πορτοφόλια σας και βοηθήστε το Φιλανθρωπικό  Έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως καθώς και το αντίστοιχο των ενοριών. Μέσα από τη φιλανθρωπία μας να ξέρετε, αδελφοί μου, ότι θα μεγαλώσει και η χαρά μας. Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι όταν δίπλα μας υπάρχουν τόσοι εμπερίστατοι αδελφοί μας που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες για την επιβίωσή τους; 




Στο ερώτημα τί προσφέρει η Εκκλησία ο π. Χρύσανθος ανέφερε ότι το κυρίως έργον της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του ανθρώπου δηλαδή η Εκκλησία μας συνεχίζει το έργον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού γι'αυτο και οι Άγιοι Πατέρες διδάσκουν ότι η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που παρατείνεται εις τους αιώνας. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε. Βλέπετε άλλωστε ότι πολλοί γνωρίζουν την πόρτα της Εκκλησίας όταν θέλουν να ζητήσουν ελεημοσύνη, δε την ξέρουν όμως όταν χτυπάει η καμπάνα για τη Θεία Λειτουργία αλλά και για τις άλλες Ιερές Ακολουθίες. Φυσικά η Εκκλησία ασκεί τη φιλανθρωπία διότι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη είναι εντολή του Θεού ("Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται"). Καθημερινά η Εκκλησία προσφέρει 1200 μερίδες φαγητό, βοηθάει αρρώστους, ενισχύει νέους που θέλουν να σπουδάσουν και δεν διαθέτουν πόρους, 800 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα, ενδύματα και όχι μόνο από την Τράπεζα Τροφίμων σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και προσφέρει την αγάπη & την ελπίδα, αρετές τις οποίες έχει τόσο ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος ".




Ο π. Χρύσανθος ευχήθηκε Καλό Δεκαπενταύγουστο και η Παναγία μας, η οποία μετέστη προς την ζωήν, να προστατεύει πάντοτε το ευλογημένο έθνος μας, τους απανταχού της γης ευρισκομένους Ορθοδόξους Χριστιανούς και τον κόσμο άπαντα. Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...