Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εξεδήμησε εις Κύριον ο δόκιμος μοναχός Δημήτριος Σταμίρης

 Μια αγνή ψυχή που αγαπούσε τον Τριαδικό Θεό και υπηρέτησε την ιεραποστολή, έφυγε για την Βασιλεία του Θεού. Είναι ο δόκιμος μοναχός Δημήτριος Σταμίρης. Σε όλη του την επίγεια πορεία προωθούσε δωρεάν την Καινή Διαθήκη σε χιλιάδες αντίτυπα ετησίως.
 
Τον πρωτογνώρισα ως νεωκόρο της ενορίας μου στην Αγία Παρασκευή Άνω πόλεως Πατρών. Υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του π. Ανδριανού Παπαδημητρακόπουλου. Σε κάθε Θεία Λειτουργία μεταλάμβανε των Αχράντων Μυστηρίων. Υπηρετούσε τον Ναό με φόβο και ευσυνειδησία χωρίς να κοιτάζει οράριο ή να απαιτεί πολλά χρήματα. Σε κάθε μυστήριο Γάμου και Βαπτίσεως πρόσφερε ο ίδιος, χωρίς να το γνωρίζουν οι άλλοι, την Καινή Διαθήκη με ερμηνεία. Το ίδιο έκανε και στις κηδείες. Φιλάνθρωπος,  σκορπούσε τον μισθό του, και εκ των εισοδημάτων του, σε διαφόρους πτωχούς. Πολλές οι ελεημοσύνες τις οποίες έκανε παρόλη την αντίθετη άποψη της συζύγου του.  
Ένα περιστατικό:  Μια μέρα μια «απαιτητική πτωχή» του ζητούσε χρήματα. Δεν είχε να τις δώσει. Αυτή σε κάποια στιγμή του λέει: εγώ δεν έχω να φάω και εσύ έχεις χρυσά δόντια. Το αποτέλεσμα…  την επομένη τα είχε βγάλει τα χρυσά δόντια, για να τα δώσει τα χρήματα που έλαβε στους πτωχούς, και να μην σκανδαλίζει. 
Μετά την Αγία Παρασκευή επί έτη πολλά υπήρξε νεωκόρος εις Άγιο Ανδρέα Πατρών. Αφού συνταξιοδοτήθηκε έγινε δόκιμος μοναχός.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει στην Ιερά Μονή Γηροκομείου την Τρίτη 19 Ιουλίου 12.30 μ.μ. 
www.anastasiok.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...