Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ





Ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος το Σάββατο το βράδυ στο Θεατράκι Λιμένος Πατρών εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο στην εκδήλωση του Συλλόγου των εν Πάτραις ΒορειοΗπειρωτών. Στη σύντομη προσφώνηση του ο π. Χρύσανθος μετέφερε τις ευχές του σεπτού ποιμενάρχου μας και συνεχάρη το προεδρείο και τα μέλη αυτού του συλλόγου με τα εξής θερμά λόγια:
"Αγαπητοί μου, απο καρδίας σας συγχαίρω γι'αυτή την υπέροχη εκδήλωση που παρουσιάζεται αυτή τη βραδιά. Οι φορεσιές σας, τα τραγούδια & οι χοροί σας μαρτυρούν τις Ελληνορθόδοξες ρίζες σας. Κρατήστε τις παραδόσεις σας, θρησκευτικές, πνευματικές και εθνικές και με καμάρι να λέτε όπου κι'αν ευρίσκεσθε ότι είμαστε οι Έλληνες από την Βόρειο Ήπειρο. Αυτή τη βραδιά, αισθανόμεθα όλοι μας σ'αυτό το χώρο έντονα την παρουσία του μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, ο οποίος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έκανε γνωστό τον πόνο και το δράμα των Βορειοηπειρωτών αδελφών".








Γι'αυτή την αναφορά στο μακαριστό Μητροπολίτη Σεβαστιανό τόσο οι εν Πάτραις Βορειοηπειρώτες όσο και οι εκ Βορείου Ηπείρου επισκέπτες για την εκδήλωση χειροκρότησαν, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον π. Χρύσανθο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...