Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Κωνσταντακόπουλος

  
  Σήμερα Πέμπτη 30 του μηνός Ιουνίου εξεδήμησε εις Κύριον ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλαρετος Κωνσταντακόπουλος. Απόψε, στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Αύριο Παρασκευή 1η του μηνός Ιουλίου και ώρα 12ην μεσημβρινήν θα τελεσθεί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, η επικήδειος Ακολουθία.


  Ο π. Φιλάρετος ετόνωσε τη λειτουργική ζωή του μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων στην Πάτρα, Αγίου Αλεξίου, ναόν εις τον οποίον διετέλεσε επί σειρά ετών εφημέριος, όπου και ανέπτυξε ιδιαιτέρα ποιμαντική και πνευματική δράση. Εκατοντάδες ήσαν οι πιστοί που εξομολογούνταν στο επιτραχήλιον του και ελάμβαναν την άφεσιν των αμαρτιών τους αλλά και τη δέουσα παρηγοριά στα ποικίλα προβλήματά τους. 


  Διεκρίνετο δια την πραότητά του, την αυστηρότητά του, τη φιλοξενία του και δια την αγάπην & υπακοήν του στην Αγία μας Εκκλησία. Ο π. Φιλάρετος εσπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε συμφοιτητής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομον, τους Αρχιμανδρίτες π. Χρύσανθο Στελλάτο & π. Ιερόθεο Ζαχαρή, αλλά και με άλλους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


  " Ο Κύριος να σε αναπαύσει και να σε κατατάξει εν σκηναίς Δικαίων και να σου χαρίσει τον αμαράντινον της δόξης στέφανον. Καλο Ταξίδι & καλήν αντάμωση στη Βασιλεία του Θεού, σεβαστέ μου και αγαπητέ μου πάτερ Φιλάρετε ".

        + Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος
        Διευθυντής ΜΜΕ Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...