Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ - ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙ ΠΑΤΡΩΝ




















Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο π. Χρύσανθος Στελλάτος προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μπεγουλακίου Πατρών.

Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής: Κορυφαίοι στην σειρά των Αγίων είναι οι Άγιοι Απόστολοι. Τους διάλεξε ο Κύριος και τους απέστειλε στα έθνη να κηρύξουν το Ευαγγέλιο της μετανοίας και της σωτηρίας. Οι Άγιοι Απόστολοι αδελφοί μου ακολουθούν τον Σωτήρα Χριστό και το παράδειγμα του γιατί ο Κύριος είναι ο κατεξοχήν Απόστολος << Καθώς απέσταλκε με ο πατήρ, καγώ πέμπω υμάς>>. Υπήκουσαν στην πρόσκληση του Κυρίου και υπετάγησαν εις την προσταγήν του. Αρνήθηκαν τον εαυτό τους αφού εγκατέλειψαν τα πάντα, οικογένεια, συγγενείς, φίλους, περιουσία μικρή η μεγάλη. Εκέρδισαν όμως την αληθινή χαρά που δεν την βρίσκει κανείς στην γή. Αδελφοί μου, ο Κύριος και εμάς προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε δηλαδή να ελευθερωθούμε απο τα πάθη μας, τον εγωισμό μας, τον εγωκεντρισμό μας, την σαρκολατρεία μας, να κάνουμε το Ευαγγέλιον βίωμα μας και τρόπο ζωής μας.







Μας καλεί όλους, κληρικούς, δασκάλους, γονείς, άρχοντας να γίνουμε Απόστολοι σε μία εποχή και σε μία κοινωνία που χάνεται και παραπέει σε έναν κόσμο άκοσμο για να προσφέρουμε την ελπίδα. Η πίστη μας η Αγία και Ορθόδοξος μας κάνει αδελφοί μου εναρέτους, δίκαιους, εγκρατείς, ελεήμονας και κυρίως Αγίους διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...